- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Lucrarile de constructii s-au redus cu circa 15% in primele 10 luni

08 Dec, 10:13 • Redactia DailyBusiness
Volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primele zece luni ale acestui an, fata de perioada similara din 2009, cu 14,9% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate si cu 15,1% ca serie bruta, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).
Lucrarile de constructii s-au redus cu circa 15% in primele 10 luni

In perioada ianuarie-octombrie, o scadere a volumului lucrarilor de constructii, ca serie ajustata, a fost inregistrata la lucrarile de constructii noi (-23,9%) si la lucrarile de reparatii capitale (-13,3%). S-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 12,5%.

Pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale (-37,6%), la cladirile nerezidentiale (-19,7%) si la constructiile ingineresti (-1,9%).

Fata de luna octombrie 2009, volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 7,4% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8%, potrivit INS.

Comparativ cu luna anterioara, in octombrie, volumul lucrarilor de constructii s-a redus ca serie bruta cu 0,8% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,3%.