- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Mall de 50 mil. euro in centrul orasului Oradea

21 Dec, 12:04 • Redactia DailyBusiness
Oasis Development va demara in primavara anului viitor constructia unui centru comercial in centrul orasului Oradea, investitie estimata la 50 mil. euro.
Mall de 50 mil. euro in centrul orasului Oradea

Centrul comercial, denumit Prima Shopping Center este deja inchiriat in proportie de 50%, printre retailerii care au contractat spatii numarandu-se C&A, Kaufland si Lidl.

Mall-ul va avea o suprafata de 24.000 mp construiti si va fi gata la finalul lui 2012

„Estimam ca mall-ul va fi vizitat de circa 25.000 de cumparatori in medie pe zi. Strategia noastra de dezvoltare va continua sa vizeze proiecte localizate in zone centrale ale oraselor”, a declarat Klaus Reisenauer, partener in cadrul Oasis Development.

In a doua faza de dezvoltare, proiectul de la Oradea va mai cuprinde un hipermarket de peste 13.000 mp, un hotel si o cladire de birouri, acestea urmand sa fie livrate pana la sfarsitul anului 2013. In total, proiectul dezvoltat de Oasis Development in centrul orasului Oradea se va extinde pe o suprafata totala de 70.000 mp, echivalentul a patru terenuri de fotbal.

Oasis Development a livrat pe piata in decursul verii prima faza a unui proiect similar, amplasat in Sibiu, inchiriat catre operatorul de materiale de constructie OBI.

Companiaa realizat pana in prezent proiecte ce insumeaza o suprafata de peste 1,5 milioane mp de teren, valoarea investitiilor depasind 800 mil de euro.

Portofoliu actual al companiei include peste 200.000 mp spatii de retail in constructii si dezvoltare teritoriala. Pentru urmatorii trei ani, Oasis Development are in plan realizarea a peste 10 centre comerciale si parcuri de retail in intreaga tara. O parte din noile dezvoltari, denumite Mega Mall si Family Center, vor fi realizate in parteneriat cu firma austriaca Real4You Immobilien GmbH.

Inca din anul 2002, Oasis Development este partener al companiilor germane Kaufland si Plus (achizitionat recent de Lidl) in Romania, pentru care a dezvoltat peste 50 de centre comerciale. In 2006 Oasis a pregatit si intrarea in Romania a firmelor Takko si Deichmann, parteneri traditionali ai fondatorilor Oasis in multe tari din Europa si chiriasi in aproape toate proiectele realizate in tara noastra.

Fondatorii Oasis Development, sibienii Klaus Reisenauer si Kurt Wagner, au o experienta de peste 20 de ani in domeniul imobiliar.