- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

MApN si Primaria Sectorului 2 vor construi peste 1.400 locuinte pe un teren de langa Muzeul Aviatiei

07 Sep, 13:55 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Apararii Nationale (MApN) si Primaria Sectorului 2 vor incepe in luna martie a anului viitor constructia a 1.400 - 1.500 de apartamente pe un teren din apropierea Muzeului Aviatiei din Bucuresti, a declarat marti Nicolae Ontanu, primarul Sectorului 2, la lansarea proiectului.
MApN si Primaria Sectorului 2 vor construi peste 1.400 locuinte pe un teren de langa Muzeul Aviatiei

Terenul a apartinut Ministerului Apararii Nationale inainte de a fi preluat de Primaria Sectorului 2, care va beneficia, prin ANL, de jumatate din locuintele care urmeaza sa fie construite. Restul locuintelor va intra in posesia Ministerului.

Ontanu a spus ca urmeaza sa fie elaborat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), care poate dura maximum 2 luni, apoi proiectul tehnic, care va fi realizat intr-o perioada similara, informeaza Mediafax.

Primarul a afirmat ca lucrarile de constructie vor incepe cel tarziu in luna martie a anului viitor si vor dura un an. Blocurile vor fi construite din materiale prefabricate.

Apartamentele care vor reveni MApN vor fi folosite de catre reprezentantii aviatiei militare.

Elena Udrea, prezenta la eveniment, a precizat ca va supraveghea santierul.

Ea a afirmat ca nu stie care va fi suma investita in lucrarile de constructii, pentru ca nu este gata proiectul, dar spera ca in bugetul din 2011 Ministerul Dezvoltarii sa beneficieze de mai multi bani si sa finanteze acest tip de proiecte.

„Vor fi bani din vanzarea locuintelor ANL, pentru ca vom scoate la vanzare 21.000 de apartamente, ceea ce ne poate aduce la buget in urmatorii ani cel putin 500 milioane euro. Am fixat si standardele de cost pentru acest an ale constructiilor ANL la 341 euro pe metru patrat plus TVA, iar pentru anul viitor nu vor fi mai mari de atat”, a afirmat Udrea.