- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Numarul autorizatiilor de construire a crescut cu 7,7% in mai

29 Jun, 10:53 • Redactia DailyBusiness
Numarul autorizatiilor de construire a crescut cu 7,7% in mai fata de aprilie, pana la 3.971, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
Numarul autorizatiilor de construire a crescut cu 7,7% in mai

Din totalul autorizatiilor eliberate in perioada mentionata, 64,9% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile: Nord-Est (+153 autorizatii), Sud-Est (+67 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+50 autorizatii) si Sud-Muntenia (+46 autorizatii). Scaderi au avut loc in regiunile de dezvoltare Centru si Nord-Vest.

In luna mai 2010 s-au eliberat cu circa 11% mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent, scadere reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-230 autorizatii), Nord-Vest (-169 autorizatii) si Centru (-84 autorizatii). Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia si Vest.

In primele 5 luni ale anului s-au eliberat 15.278 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu circa 20% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-758 autorizatii), Sud-Muntenia (-741 autorizatii), Sud-Est (-640 autorizatii), si Nord-Vest (-616 autorizatii).