Real Estate

Parcarea subterana de la Universitate, gata la sfarsitul lunii septembrie

02 Sep, 10:58 • Redactia DailyBusiness
Parcarea subterana din Piata Universitatii ar putea fi data in folosinta in luna septembrie, potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Parcarea subterana de la Universitate, gata la sfarsitul lunii septembrie

Primarul a dat vina pe protestele din ultima perioada pentru intarzierile la lucrari, care ar fi trebuit finalizate la inceputul lunii. 

„Nu trece prima decada a lui septembrie. Am sa va spun de ce. In zona aia fiind adunari spontane mai ales luna asta… ati vazut cu ochii vostri. Zilele trecute m-am dus sa adun pietrele de acolo”, a spus Oprescu, potrivit Ziare.com.

Parcarea  subterana de la Universitate este structurata pe trei niveluri si va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete.

Suprafata terenului pe care se construieste parcarea este de 8.507 mp, iar suprafata desfasurata, pe trei niveluri subterane, este de 14.025 mp. Lucrarea pentru parcare este realizata in parteneriat public-privat.

Perioada de concesiune este de 34 de ani, perioada in care Primaria va incasa o redeventa anuala intre 4% si 50% din venitul anual al firmei Interparking Spania, cea care finanteaza, proiecteaza, construieste si va opera parcarea pe perioada contractului. Municipalitatea va primi 4% pentru incasari anuale mai mici de 470.000 de euro si 50% pentru incasari mai mari sau egale cu 1,7 mil. euro.