Real Estate

Schimbari la varful Adama

09 Jan, 12:23 • Redactia DailyBusiness
Dezvoltatorul imobiliar piata Adama, detinut integral de grupul austriac Immofinanz, anunta schimbari in top managementul companiei o data cu anul 2014.
Schimbari la varful Adama

Incepand din ianuarie 2014, Laszlo Csiki va prelua functia de CEO Adama, detinuta anterior de Andreas Holler. 
Schimbarea are scopul de consolidare a pozitiei detinute de Adama in piata si stimularea perspectivelor sale de dezvoltare, se arata intr-un comunicat al companiei.

[img=4575]Laszlo Csiki[/img]Laszlo Csiki se alatura Adama provenind din piata de asset management. Incepand cu noiembrie 2011, a ocupat functia de head of Corporate Asset & Facility Management pentru estul Europei in cadrul Metro Group. 

De-a lungul ultimilor 15 ani, Csiki a detinut diverse functii de conducere: managing director pentru Metro Group Retail Real Estate Romania si regional director pe Europa Centrala si de est al Metro Group Asset Management.

Cu o activitate acoperind tari precum Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia sau Grecia, Laszlo Csiki detine expertiza in domeniul imobiliar, de property si asset management, precum si in cel al investitiilor.

Nascut in Romania, Csiki detine o diploma in economie obtinuta la Universitatea Libera din Berlin, completata de absolvirea Masterului „Science Real Estate” organizat in parteneriat de trei universitati: Universitatea Nottingham, Universitatea Tehnica din Budapesta si Universitatea Economica din Budapesta.

[img=4574]Andreas Holler[/img]Andreas Holler isi continua activitatea in cadrul Immofinanz Group, preluand responsabilitatea constructiei de apartamente in Austria, fiind numit membru in Consiliul de Administratie al BUWOG Group, liderul pietei de proprietati rezidentiale private din Austria, cu un portofoliu de aproximativ 35.500 apartamente in Austria si Germania.

Holler a ocupat functia de membru in Consiliul Executiv Adama din noiembrie 2011, gestionand preluarea companiei de catre Immofinanz Group. Acesta s-a ocupat in mod direct de procesul de integrare in cadrul grupului cu scopul de a valorifica schimbul de sinergii dintre cele doua companii.

Pentru prima oara dupa punctul culminant din perioada de criza, Adama a demarat in 2012 si 2013 noi etape de dezvoltare pentru Edenia Titan 2 si Evocasa Optima 2 in Bucuresti, respectiv Copou Bellevue in Iasi. In plus, in 2013 s-a inregistrat un ritm al vanzarilor in crestere cu 25% comparativ cu 2012.

Adama este activa in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia.  Compania a construit pana in prezent peste 1.650 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri. Proiectele finalizate sunt in Bucuresti – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti – Evocasa Orizont, Bacau – Evocasa Completa, Brasov – Evocasa Viva, Iasi – Copou Bellevue si Cluj. Numarul unitatilor vandute se ridica la peste 1.100.

Infiintata in 1990, Immofinanz Group este una dintre cele mai importante companii imobiliare din Europa listate la bursa. Compania este inclusa in indexul de top ATX al Bursei de Valori de la Viena si este prezenta si pe Bursa de Valori Varsovia. Portofoliul sau cuprinde la ora actuala peste 1.600 de proprietati ca investitie, avand o valoare de piata de aproape 10,1 miliarde euro. 

In Romania, este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari si investitori, cu un portofoliu de 88 de proprietati, format in cea mai mare parte din cladiri de birouri si spatii comerciale, estimat la 999,2 milioane de euro. In noiembrie 2011, a achizitionat Adama.