Real Estate

Un sas plecat din Romania timp de 20 de ani s-a intors in tara si a vandut 2.100 de locuinte in plina criza

04 May, 12:46 • Redactia DailyBusiness
Simon Maurer (foto) a plecat din Romania in Germania, impreuna cu familia sa, cand avea 16 ani. 22 de ani mai tarziu, a decis ca tara natala este locul perfect pentru a deveni antreprenor. A mizat pe provincie si a vandut 2.100 de locuinte pe timp de criza.
Un sas plecat din Romania timp de 20 de ani s-a intors in tara si a vandut 2.100 de locuinte in plina criza

In Germania a studiat vreme de trei ani in cadrul unei scoli profesionale de tamplarie, iar apoi a avut mai multe locuri de munca, printre care cel de sef de sectie in industria cosmeticelor. In paralel cu aceasta functie, a lucrat insa si in constructii. „Am inceput cu constructia casei mele si am continuat apoi conducand santiere pentru diferite proiecte”, aminteste el. Nu a fost totusi niciodata antreprenor in Germania, iar decizia de a-si construi propria afacere in imobiliare a coincis cu reintoarcerea in Romania, in 2005, cand avea 38 de ani, scrie businessmagazin.ro

„Am fost foarte legat de Romania, cu toate ca nici eu nu pot sa inteleg foarte bine de ce. Cand eram copil, mereu mi-era dor de tara natala si, cand am vazut ca aici piata este mai putin dezvoltata, mai ales in sectorul constuctiilor, am hotarat sa fac aici dezvoltare imobiliara”, explica el argumentele pentru care a decis sa puna bazele Maurer Imobiliare in Romania, companie care a cumulat in ultimii zece ani afaceri de aproximativ 200 de milioane de euro si lucreaza cu o marja de profit de circa 25%.