Real Estate

Vanzari record pentru primul ansamblu cu locuinte verzi de lux din Romania

01 Apr, 16:45 • Redactia DailyBusiness
Amber Gardens, primul proiect rezidential cu locuinte verzi de lux din Romania, a inregistrat vanzari record in primele luni ale acestui an.
Vanzari record pentru primul ansamblu cu locuinte verzi de lux din Romania

Vanzarile confirma o cerere din ce in ce mai mare pentru locuinte eficiente energetic. Locuintele Amber Gardens consuma de 5 ori mai putina energie decat o locuinta clasa A cu dimensiuni similare si de 9 ori mai putin fata de o locuinta standard (clasa C). 

Astfel, in numai patru luni de la prezentarea proiectului, au fost vandute in avans 10 dintre cele 12 locuinte verzi de lux planificate pentru primele doua faze de dezvoltare. In 2015 vor fi finalizate alte 11 locuinte, personalizate in functie de cererile clientilor, pe langa cele 6 finalizate la sfarsitul anului 2014. In luna iunie 2015, complexul va fi locuit de primii proprietari: trei familii care acum isi aleg designul interior al locuintelor.

Investitia intr-o casa verde de lux incepe de la 240.000 euro + TVA, pentru o locuinta cu o suprafata de aprox. 250 mp si un teren de aproximativ 650 mp. In prezent, preturile locuintelor vandute ajung la 450.000 euro + TVA, majoritatea cumparatorilor de pana acum alegand extra optiuni precum: un etaj suplimentar, piscina, gradina mai mare, sistem Smart Home etc. 

Amber Gardens va cuprinde 60 de locuinte verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanta, consum energetic redus semnificativ si costuri mai mici de intretinere. Proiectul va fi dezvoltat pe parcursul a 3 ani in zona Otopeni – Tunari, langa padure.

„Primele faze de dezvoltare ale proiectului Amber Gardens au avut vanzari record si suntem optimisti si in ceea ce priveste cererea in perioada urmatoare”, a declarat Leonidas Anastasopoulos, managing partner Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Gardens.

Amber Gardens este primul proiect rezidential de lux, de dimensiuni mari din Romania, care are la baza principiile designului bioclimatic si aplica standardele energetice ale unei „case pasive”. 

Proiectul Amber Gardens a obtinut prima certificare „Casa Verde” din Bucuresti, acordata de Romania Green Building Council (RoGBC). De asemenea, este castigator al premiului I la prestigiosul concurs „Anuala de Arhitectura Bucuresti”.

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliara, fondata in Romania in anul 2003. De-a lungul timpului, Alesonor a investit in dezvoltarea de proiecte comerciale, industriale, rezidentiale, precum si cladiri de birouri. In ultimii ani, obiectivul principal al companiei l-a constituit dezvoltarea proiectelor rezidentiale de lux. Compania are un capital de investitii de aproximativ 45 milioane euro, in proiecte imobiliare si terenuri.

Alte proiectele rezidentiale lansate de Alesonor sunt Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence si Almond Tree Residence.