- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 14,4% anul trecut

08 Feb, 10:26 • Redactia DailyBusiness
Volumul lucrarilor de constructii s-a redus in 2010, fata de anul anterior, cu 14,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 14,4% anul trecut

Scaderea s-a evidentiat la urmatoarele elemente de structura: la lucrarile de constructii noi (-22,1%) si la lucrarile de reparatii capitale (-9,9%). Totodata, s-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 5,1%.

Pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale (-36,6%), la cladirile nerezidentiale (-16,9%) si la constructiile ingineresti (-3,1%).

Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii s-a redus anul trecut cu 13,2%.

In luna decembrie 2010, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna noiembrie 2010, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 33,8%, respectiv cu 17,5%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 1% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,3%.