- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Software

Cum afli dacă telefonul tău e urmărit. Ai nevoie de „Codul lui James Bond”

21 Jan, 21:24 • Dobran Viorel
Telefonul tău poate fi spionat – cum știi dacă ești ascultat sau îți sunt citite mesajele. Simpla utilizare a unei parole puternice nu te va ține prea mult la distanță de actualele tehnici care sunt în permannetă dezvoltare.
Cum afli dacă telefonul tău e urmărit. Ai nevoie de Codul lui James Bond

Telefonul mobil stochează tot mai multe informații personale, astfel că cei mai mulți utilizatori au date sensibile pe dispozitivele lor. Astfel, tot mai multe persoane își fac griji că telefonul lor ar fi spionat. Află din articolul următor ce poți face în acest caz și cum poți scăpa de a mai fi urmărit.

Recent ai descoperit că nivelul de date mobile a crescut considerabil în ultima lună, cu toate că nu ți-ai schimbat obiceiurile online. Acest lucru ar putea indica că cineva a instalat spyware pe dispozitivul tău.Instrumentele de spionaj de calitate inferioară vor încerca să trimită cât mai multe date despre dispozitivul tău înapoi la baza lor de origine  Acest lucru poate folosi cantități mari de date.

Mai mult de 1,3 milioane de numere de telefon au fost portate anul trecut în România

Telefonul tău smartphone repornește fără un motiv evident sau fără să îl repornești manual? Este posibil ca cineva să aibă acces neautorizat de la distanță la smartphone-ul tău. Repornirile neașteptate pot indica că cineva are acces de administrator de la distanță și poate reporni dispozitivul după bunul plac. Verifică actualizări noi pentru sistemul de operare sau aplicație. Pe dispozitivul Android, poți instala și rula software de securitate antivirus sau anti-malware pentru a îți scana dispozitivul.

Se poate întâmpla să primești mesaje neașteptate. Acesta poate fi un semn că ai spyware sau malware instalat pe smartphone. Viermii SMS se răspândesc prin lumea online prin trimiterea de mesaje text cu linkuri încorporate în ei. Dacă victima atinge linkul, viermele își poate infecta smartphone-ul.
>Telefonul este o sursa de comunicare, dar poate deveni si un izvor de informatii pentru persoane care nu-ti vor tocmai binele. Cum afli daca esti ascultat sau urmarit prin intermediul mobilului? Simplu. Folosesti cateva coduri scurte.
Cu ajutorul acestor coduri, poti afla foarte multe despre setarile telefonului, daca mesajele si informatiile tale sunt protejate sau daca esti urmarit. Iata cateva exemple:

*#21# – acest cod te ajuta sa afli daca apelurile, mesajele si alte date sunt redirectionate. Statutul diferitelor tipuri de redirectionari care au loc impreuna cu numarul si informatia care este transferata, va fi afisat pe ecranul telefonului.

##002# – cod universal pentru oprirea tuturor formelor de redirectionare din telefon. Este o Foloseste acest cod inainte de a trebui sa utilizezi roamingul. In acest caz, banii nu vor mai fi luati din contul tau pentru apelurile care sunt redirectionate in mod implicit catre mesageria vocala.

*#06# – poti afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Daca stii acest numar, poti gasi telefonul furat. Cand este pornit, locatia sa este transmisa automat la operatorul de retea, chiar daca este introdusa o cartela SIM diferita. Daca cineva iti cunoaste numarul IMEI, poate afla modelul si caracteristicile tehnice ale telefonului, facandu-te vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.

Fumatul nu este singurul „viciu” interzis la pompă! De ce nu este permis să folosești telefonul mobil în benzinărie?

Codul lui James Bond.

 Exista si coduri speciale care iti permit sa afli daca exista cineva care urmareaste locatia ta si, de asemenea, coduri care iti arata daca esti urmarit. Ai nevoie de utilitarul NetMonitor si sa tastezi unul din urmatoarele coduri:

pentru iPhone: * # 12345 # 3001 *

pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergi la sectiunea numita UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info si scrie toate numerele de sub ID – ul celulei. Aceste numere sunt statiile de baza situate in apropiere. Telefonul se va conecta in mod implicit la acea statie care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Du-te inapoi la meniul principal si fa clic pe fila Informatii MM, apoi pe servire PLMN. Noteaza numerele de sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor doua numere si un site obisnuit (a patra fila din stanga), poti determina locatia pe harta a statiei de baza la care telefonul este conectat.

Statiile care creeaza suspiciune sunt in general statiile mobile – acest lucru ar putea fi un camion sau un autobuz mic, cu o antena mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte si/sau in locuri in care e o acoperire slaba la internet. Daca exista una dintre ele din apropiere, aparent fara nici un motiv logic si telefonul tau e conectat la ea, atunci e posibil sa fii urmarit.

Cum te asculta Serviciile. Daca telefonul face zgomote ciudate in timpul unei conversatii, isi pierde puterea bateriei rapid, se supraincalzeste, sau in mod neasteptat reporneste, acestea nu sunt indicii ca trebuie sa-l duci la reparat ci mai degraba un semn indicator ca esti ascultat.

Coduri DOAR pentru utilizatorii de telefoane cu android:

*#06# To check IMEI of your device, enter this code.

*#0*# To enter service menu on the very new Android phones.

*#0228# To check battery status.

*#9090# / *#1111# To make device in Service mode.

*#*#4636#*#* To get information about battery, usage statistics and device.

*#*#34971539#*#* To get all information about camera.

*#12580*369# To get software and hardware info.

*#228# For ADC Reading.

#7353# To hide test menu 2/Self Test Mode.

##7764726 To hide service menu for Motorola Droid.

*#*#273283*255*663282*#*#* For backup of our all media files.

*#*#232338#*#* It display the Wi-Fi mac address.

*#7465625# To view status of lock-phone.

*#*#3264#*#* To show RAM version.

*#*#44336#*#* To display build time and change list number.

*#*#232337#*# To see or display device’s Bluetooth address.

*#*#197328640#*#* It enables test mode for service.

*#*#8351#*#* To enable voice dial mode.

*#*#8350#*#* To disable the voice dial mode.

*#*#0842#*#* To test Back-light/vibration.

*#*#2664#*#* To test the touch-screen.

Cum afli dacă telefonul tău e urmărit.

*#*#0289#*#* For Audio test.

*#*#0*#*#* For LCD display test.

*#*#232331#*#* To test Bluetooth of any Android device.

*#*#0283#*#* To perform a packet loop-back test.

*#*#1575#*#* For advanced GPS test.

*#*#1472365#*#* To Perform a quick GPS test.

*#*#0588#*#* To perform a proximity sensor test.

*#*#7262626#*#* To perform field test.

*#*#232339#*#* Testing Wireless LAN.

*#9090# To Diagnose configuration of device.

*#872564# To control U-S-B logging.

*#9900# System dump mode.

*#*#7780#*#* Reset to factory state.

*2767*3855# To format Android device.

*#*#4986*2650468#*#* To get pda, phone, H/W and RF Call Date.

*#*#1234#*#* To know about pda and firmware version.

*#*#1111#*#* For FTA Software version.

*#*#2222#*#* For FTA Hardware version.

*#*#7594#*#* To change power button behaviour once code enabled.

*#*#8255#*#* To launch Google Talk service monitor.