AUTO

UNTRR: Accize mai mari, insolvente mai multe in transporturi

11 noiembrie 2013, ora 14:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
T.jpg
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) afirma ca prevederea introducerii unei accize de 7 eurocenti la litrul de carburant "este total nepotrivita in acest moment" si reprezinta "o amenintare grava si permanenta" pentru sectorul transporturilor.

"Orice suma care se doreste a fi colectata din pretul carburantilor nu poate fi obtinuta decat ca acciza direct in bugetul de stat", se arata in comunicatul UNTRR.

"Fondurile speciale nu sunt admise in Europa, astfel incat o eventuala alocare a sumelor colectate din majorarea accizelor pentru proiecte de infrastructura nu poate fi facuta decat prin bugetul de stat. Acest fapt demonstreaza ca orice enunt prin care se mentioneaza ca banii colectati prin marirea accizei urmeaza sa fie atribuiti intr-un fond special destinat investitiilor in infrastructura rutiera, este una falsa si nefondata", mentioneaza documentul citat.

Transportatorii considera ca "dezvoltarea infrastructurii ar trebui sa constituie subiectul parteneriatului public-privat intr-o forma autentica, si nu folosind ca solutii binecunoscutele tertipuri romanesti". Potrivit acestora, "cresterea accizei la carburanti devine direct proportionala cu cresterea insolventei in transportul rutier".

Oficialii UNTRR mai afirma ca "orice taxa suplimentara aparuta inainte de a conecta capitala tarii cu reteaua de autostrazi din Europa, devine inacceptabila si total nejustificata".Transporturile, depozitarea si logistica reprezinta 10% din produsul intern brut (PIB) al Romaniei.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) este o organizatie profesionala si patronala neguvernamentala, cu 13.000 de membri - operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.

Cititi si:
Accizele cresc cu aproape 5% peste cursul din 2012
Guvernul introduce o taxa pe carburant
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter