CARIERE

Care este viitorul marilor companii dupa disparitia liderilor?

07 octombrie 2011, ora 14:51 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
leadership.jpg
Steve Jobs a lasat, dupa moartea sa, un gol in cadrul companiei pe care a creat-o, la fel ca si alti lideri americani vizionari, precum Walt Disney, Sam Walton, Henry Ford si Ray Kroc. Vezi ce au facut marile companii ale lumii dupa disparitia fondatorilor.


Un geniu ca Steve Jobs este intotdeauna de neinlocuit, dar companiile care isi pierd modelele de leadership trebuie sa gaseasca solutii pentru a merge mai departe, iar cea mai buna modalitate nu este mereu una evidenta. á á

Walt Disney
a murit in 1966. Postul sau in cadrul companiei a ramas liber mult timp dupa aceea. Afacerea a ramas in familie, si intrebarea ôCe ar face Walt?ö era prezenta la fiecare discutie strategica. Din teama de a incerca altceva nou, familia Disney a multiplicat viziunea liderului sau timp de douazeci de ani.

Cazul McDonaldĺs ar putea fi cea mai mare transmitere de autoritate din toate timpurile. Fondatorul companiei, Ray Kroc, a murit in 1984, insa strategia sa a fost usor de dus mai departe. Inventia de geniu a acestuia a constat intr-un ansamblu coerent, bazat pe controlul aproape automatic al preturilor si marketingul consistent si continuu. ááDupa moartea lui Henry Ford in 1947, conducerea companiei a ramas in familie. De atunci, dominatia companiei in industria de automobile a slabit tot mai mult, pierzand din cota de piata in fata lui General Motors. Marca Ford s-a bucurat de o renastere in 1970, dar nu si-a mai recuperat niciodata locul 1.

Dupa ce fondatorul Gordon Moore a parasit Intel in 1997, Craig Barrett si Paul Otellini, ambii din exterior, au condus compania in directii noi, care au succes.

Mai multe despre acest subiect cititi pe money.cnn.com.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 01 Decembrie 2020, 00:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter