- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Bio Solaris vrea sa mai deschida minim 10 magazine in 2009

17 Oct, 15:35 • Redactia DailyBusiness
Retailerul Bio Solaris intentioneaza sa-si extinda anul viitor reteaua de magazine cu produse ecologice, atat in Capitala, cat si in afara ei, avand programate cel putin 10 deschideri prin investitii de circa 1 mil. euro, a declarat vineri Dan Raileanu, directorul companiei.
Bio Solaris vrea sa mai deschida minim 10 magazine in 2009

Noile unitati Bio Solaris vor avea, in majoritatea cazurilor, suprafete de circa 70 metri patrati si vor necesita o investitie medie de 100.000 euro pe magazin.

In plus, compania este interesata de extinderea retelei de magazine si in franciza, fiind in cautarea unor parteneri.

Primul magazin Bio Solaris a fost deschis in aprilie, in zona Dorobanti din Capitala si comercializeaza exclusiv produse ecologice precum produse alimentare, detergenti, cosmetice si mai nou fructe proaspete.

Desi preturile produselor ecologice pot fi cu pana la 50% mai mari fata de cele ale produselor conventionale, consumatorii romani sunt foarte receptivi.

„Magazinul din Capitala merge foarte bine, insa momentan nu am trecut pe profit. Consumatorii sunt foarte interesati si avem deja un flux de clienti fideli care ne viziteaza in mod constant” a specificat Raileanu.

In 2007, piata produselor ecologice era estimata la 2,5 milioane euro, cu 1 milion de euro mai mult decat in 2006. Potrivit reprezentantului Bio Solaris, aceasta piata va cunoaste in viitorul apropiat o crestere puternica, intrucat foarte multe companii si-au anuntat intentia de a deschide magazine cu produse ecologice.

Agricultura ecologica reprezinta 1% din agricultura Romaniei, fata de o medie a statelor europene de 2%.