COMPANII, CARIERE

Borza raspunde atacului femeilor din PDL: Hidroelectrica nu este o societate de lauze

17 iunie 2013, ora 17:50, autor(i): Madalina Pana   | 4 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
borza.jpg
Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, este acuzat de Organizatia de Femei a PDL ca a concediat abuziv 10 viitoare mamici. Vezi ce replica are avocatul care ar putea scoate din insolventa cel mai mare producator de energie al statului.

"Hidroelectrica sustine familia. Salariatii au aproape 3.000 de copii. Acestia au primit de 1 iunie cadouri de 2 milioane de euro iar de Craciun de 4 milioane de euro", a spus Remus Borza pentru DailyBusiness.ro.

El a mentionat ca a avut de ales in momentul selectarii personalului ce urma a fi concediat intre ingineri implicati in productie si angajate de la departamente precum cel de resurse umane, comunicare sau economic, care nu au legatura directa cu productia.

"Hidroelectrica este o societate de productie, nu de lauze", a specificat Borza.

Potrivit acestuia, exista cazuri de angajate care "au facut copii pe banda rulanta" si nu au mai dat de multi ani pe la Hidroelectrica.

Administratorul judiciar al companiei de stat a mai spus ca viitoarele mamici disponibilizate vor beneficia de salarii compensatorii. In plus, acestea "nu vor ramane in strada", deoarece si parintii si fratii lor lucreaza tot in cadrul Hidroelectrica.

"Reprezentantele Organizatiei de Femei a Partidului Democrat Liberal condamna metodele barbarede comportament aplicate doamnelor concediate abuziv de administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza", se arata intr-un comunicat al organizatiei.

OFPDL poate pune la dispozitia celor 10 viitoare mamici care au primit deja preaviz de disponibilizare, desi sunt insarcinate, asistenta juridica gratuita pana la solutionarea conflictului

"Este inadmisibil ca in anul 2013 sa avem parte in Romania de un astfel de comportament", a declaratCristina Traila, presedintele OFPDL."Unde este protectia sociala cu care se lauda in programele de guvernare partidele de stanga, domnule Victor Ponta? Cum acceptati, dumneavoastra care va spuneti jurist, un asemenea comportament? Am inteles ca nu puteti privatiza Hidroelectrica, dar sa va bateti joc de aceste viitoare mamici este o sfidare peste care nu putem trece. Le vom sprijini cu asistenta juridica si ne vom alatura protestului acestor doamne", a continuat Traila.

Peste 300 de salariati ai Hidroelectrica au fost concediati in luna mai, printre care si un fost director general, Traian Oprea, lideri de sindicat, directori si sotii de directori.

In urma acestor disponibilizari, numarul angajatilor Hidroelectrica scade la aproximativ 4.500.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Marius Costache a spus:
17/06/2013 23:34
Dar femeile din USL de ce nu se exprima? Sunt surde si oarbe sau nu stiu sa citeasca?
 
bobbyireland a spus:
18/06/2013 09:27
femeile din usl "este" mai multe dar proaste...
 
Stefan Iordache a spus:
18/06/2013 13:37
In cazul meu sotia sau o alta ruda nu lucreaza in Hidroelectrica astfel incat prin abuzul comis impotriva mea numitul Borza Remus adrian se face vinovat de infometarea celor doi copii minori ai mei!
Abuzul consta in desfacerea disciplinara a CIM pe motive inchipuite si nedovedite adevaratul motiv fiind acela ca i-am spus personal ca nu mai vreau sa scriu si sa semnez rapoarte de control intern mincinoase care contineau prejudicii inventate!
 
nuconteazanumelemeu a spus:
20/06/2013 16:44
Borza minte cu nerusinare. Cei mai multi dintre disponibilizati sunt unici intretinatori de familie, angajati cu multa vechime carora nu li se poate reprosa nimic, dintre cei cu salariile cele mai mici.
Nu s-a atins nimeni de clanuri, de matusi, nepoate si "amante" Acelea au ramas, asa cum au ramas si "baietii destepti".
Mamicile disponibilizate ar fi trebuit sa adreseze scrisoarea respectiva mamei lui Borza. Sa-i crape obrazul de rusine ca a nascut si crescut asemenea individ.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 16:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter