COMPANII

Canadienii de la RMGC acuza presiuni si intimidari in dosarul Proiectului Rosia Montana

22 septembrie 2010, ora 11:41   | 4 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rosiamontana2.jpg
Compania canadiana Rosia Montana Gold Corporation acuza presiunile facute asupra membrilor Comisiei Nationale de Arheologie. Acestia ar fi intimidati pentru a respinge cererea de descarcare arheologica a masivului Carnic.
Rosia Montana Gold Corporation reclama o actiune de intimidare a membrilor comisiei care, citam, sunt tratati ca niste infractori.

Prin intermediului unui comunicat, firma cere autoritatilor sa se autosesizeze in acest caz si sa ii sanctioneze pe cei responsabili.

"Asemenea presiuni publice fara precedent - afise cu un limbaj dur, de factura extremista, prin care cercetatorii sunt tratati ca niste infractori - sunt cu atat mai socante cu cat implica in mod direct - si cu siguranta, abuziv - numele Ministerului Culturii, institutie publica prestigioasa, in subordinea careia functioneaza institutiile respective", se arata in comunicatul respectiv.Un eventual aviz pozitiv din partea Comisiei Nationale de Arheologie ar fi un pas inainte in proiectul Rosia Montana.

Compania asteapta si un aviz de la Comitetului de Analiza Tehnica care a reluat evaluarea impactului asupra mediului.

Rosia Montana Gold Corporation vrea sa deschida cea mai moderna mina din Romania, de unde vrea sa extraga 314 tone de aur si 1.600 tone argint.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Barbu a spus:
22/09/2010 21:26
Se pare ca e o campanie extinsa de manipulare si instigare a populatiei impotriva RMGC nu numai din partea ONG-urilor dar chiar si presa cand publica o stire o face tendentios. Exemplu: De ce expresia ,, canadienii de la RMGC" si nu conducerea sau autoritatile RMGC. Sa nu uitam ca RMGC este companie Romano Canadiana si cand spunem RMGC nu spunem numai canadieni ci roamani si canadieni. Cine crede ca loveste in RMGC ca in ceva extern greseste pentru ca loveste in insasi statul roman. De aceea e bine sa lasam autoritatile sa rezolve problemele corect si cu autoritatea care le-a fost delegata sau care le revine prin lege.
 
Olivia a spus:
22/09/2010 21:30
tocmai ong-urile care acuzau RMGC de manipulare se pare ca au inceput sa manipuleze oamenii si sa induca neincredere decizia membrilor Comisiei. Din cate stiu Comisia asta e formata din specialisti romani, nu canadieni, si atunci ar trebui sa avem incredere in oamenii nostri si sa asteptam decizia lor
 
Bogdan a spus:
23/09/2010 12:51
Probabil ca pe langa aceste ONG-uri care fac aceste presiuni sunt si multi alti baroni care isi vad afacerile in pericol in cazul in care locuitorii Rosiei Montana ar ajuge sa aiba un venit substantial sin exploatarea aurului din zona.
 
Cristi a spus:
23/09/2010 22:43
sa nu uitam ca de cateva zile printre personalul RMGC se afla un director roman, iar asta da dovada de incredere si transparenta din partea RMGC. e de plans ca tocmai ong-urile noastre dau dovada de lipsa de incredere in expertii romani, recurgand la presiuni si intimidari asupra membrilor Comisiei Nationale de Arheologie
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 01:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter