- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Canadienii de la RMGC acuza presiuni si intimidari in dosarul Proiectului Rosia Montana

22 Sep, 11:41 • Redactia DailyBusiness
Compania canadiana Rosia Montana Gold Corporation acuza presiunile facute asupra membrilor Comisiei Nationale de Arheologie. Acestia ar fi intimidati pentru a respinge cererea de descarcare arheologica a masivului Carnic.
Canadienii de la RMGC acuza presiuni si intimidari in dosarul Proiectului Rosia Montana

Rosia Montana Gold Corporation reclama o actiune de intimidare a membrilor comisiei care, citam, sunt tratati ca niste infractori.

Prin intermediului unui comunicat, firma cere autoritatilor sa se autosesizeze in acest caz si sa ii sanctioneze pe cei responsabili.

„Asemenea presiuni publice fara precedent – afise cu un limbaj dur, de factura extremista, prin care cercetatorii sunt tratati ca niste infractori – sunt cu atat mai socante cu cat implica in mod direct – si cu siguranta, abuziv – numele Ministerului Culturii, institutie publica prestigioasa, in subordinea careia functioneaza institutiile respective”, se arata in comunicatul respectiv.

Un eventual aviz pozitiv din partea Comisiei Nationale de Arheologie ar fi un pas inainte in proiectul Rosia Montana.

Compania asteapta si un aviz de la Comitetului de Analiza Tehnica care a reluat evaluarea impactului asupra mediului.

Rosia Montana Gold Corporation vrea sa deschida cea mai moderna mina din Romania, de unde vrea sa extraga 314 tone de aur si 1.600 tone argint.