COMPANII

Cate milioane de euro am cheltuit anul trecut pe produse alimentare si bauturi austriece

07 mai 2015, ora 16:34 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
euro.jpg
Austria a exportat in Romania produse alimentare si bauturi austriece in valoare de 115 milioane de euro in 2014.

Anul trecut, Austria a exportat cel mai mult in Romania produse din carne de porc proaspata in valoare de 8,8 mil. euro, ciocolata (6 mil. euro), branzeturi (4,5 mil. euro) si produse de patiserie (3,4 mil. euro). Alte categorii importante au fost bauturile racoritoare (2,5 mil. euro), carnea procesata (carnati si sunca) in valoare de 2,7 mil euro, cafeaua (2,3 mil. euro), carnea de vaca (2,1 mil. ero) si dulciurile (1,6 mil. euro).

Pentru a sustine noi colaborari intre firmele austriece si cele romanesti, Biroul Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti a organizat pe data de 7 mai Austria Showcase, un eveniment la care au participat 12 companii, Almdudler Limonade, Agrarmarkt Austria AMA, Bergkaeserei Zillertal, BiologoN, Cargo Partner, Eutraco Food, Heuft Austria, Hochriegl, Höpler, Schlumberger, Sulzberger Kaeserebellen, Walter Heindl care cauta distribuitori, importatori, dar si clienti directi sau ofera servicii conexe pentru industria HORECA sau alimentara.

„Participantii din timpul showcase-ul au avut ocazia sa poarte discutii cu importatorii de produse alimentare si bauturi, cu reprezentanti ai departamentelor de achizitii din lanturile de magazine alimentare, precum si cu reprezentanti HoReCa, obiectivul nostru fiind de a facilita initierea unor noi colaborari si legaturi comerciale intre firmele austriece si cele romanesti", spune Rudolf Lukavsky, consilier comercial la Ambasada Austriei la Bucuresti.Industria alimentara si a bauturilor se claseaza in primele 5 cele mai importante sectoare industriale in Austria, in care activeaza 222 de companii cu 300 de unitati de productie si 26.586 angajati. 

Peste 1.000 de investitori austrieci sunt activi in Romania, prin 6.887 de companii cu capital austriac, care insumeaza peste 100.000 de angajati.

"Romania este una din cele mai atractive tari din regiune pentru investitorii din Austria datorita dimensiunii pietei — cea mai mare din regiune, capitalului uman, proximitatii culturale, perspectivelor si multitudinii de proiecte si oportunitati", a adaugat Rudolf Lukavsky.

Printre principalii investitori austrieci noi in ultimii ani dupa 2010 se numara Strabag, Schweighofer (companie implicata recent intr-un scandallegat de exploatarea ilegala a lemnului romanesc), Raiffeisen Evolution, Billa, Porsche, Post Master, Verbund, Voestalpine, Salesianer Miettex.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 15:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter