COMPANII

CE: Coruptia si fraudele din achizitiile publice raman o problema in Romania

27 februarie 2015, ora 11:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
coruptie.jpg
Coruptia si fraudele din achizitiile publice raman o problema in Romania, in timp ce incertitudinile legislative provoaca ineficienta atat in sectorul public, cat si in cel privat, se arata in Raportul de tara pe 2015 al Comisiei Europene.

Dificultatile din sistemul achizitiilor publice sunt determinate de o combinatie de mai multi factori, intre care lipsa de stabilitate si fragmentarea cadrului legislativ, verificarile deficitare din sistemul institutional, calitatea concurentei in achizitiile publice si capacitatea administrativa a cumparatorilor din sistemul public, inclusiv capacitatea si competenta personalului care se ocupa de procedurile de achizitii publice, atat la nivel national cat si local, scrie Mediafax.

Un alt motiv special de ingrijorare in domeniul achizitiilor publice este conflictul de interese. In 2014, Agentia Nationala de Integritate a rezolvat 514 cazuri, din care 101 s-au referit la conflicte de interese administrative, iar 60 la conflicte de interese de natura penala. Multe dintre aceste cazuri implica politicieni si oficiali publici la nivel local.

Citeste si: Topul celor mai corupte tari din lume in 2014. Ce loc ocupa Romania

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Octombrie 2020, 13:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter