COMPANII

Cine sunt cei 80 de mineri pe care RMGC ii scoate in fata televiziunilor

26 septembrie 2013, ora 12:47 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mineri.jpg
Nu a existat vreo iesire a politicienilor in teritoriu, vreo blocare in subteran, vreo vizita la Rosia Montana ori vreun protest spontan sau organizat pe tema exploatarii aurului de catre Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), ca sa nu apara in prim plan o echipa de mineri, in combinezoane regulamentare, cu casti albe sau galbene pe cap si cu älampaseö cu spot la bereta.

Vreo 40 de oameni, zdraveni si cam tacuti, dovedind aplomb cand e rost de scandat lozinci mobilizatoare, de genul: äRomania, nu uita, mineritu-i sansa ta!ö. Daca ii intrebi cine sunt, evita sa-ti raspunda, ca-ntr-un soi de omerta. ôMineri la Rosia Montanaö si atat. Cati sunt? ôNu stimö. ôCum nu? Pai, nu lucrati impreuna?ö. ôLucram, dar suntem mai multe echipe in departament!ö. Care departament? ôUn departamentö. ôSi departamentul ce face?!ö. ôMuncesteö, scrie Gandul.

Unul singur a permis sa fie tras de limba. ôDa, lucram la departamentul de intretinere a minei Catalina. Aici, in zona, suntem singurii care mai intram in galerie. In Rosia, nu se mai munceste in minerit din 2006. Asteptam sa vedem ce s-o-ntampla cu proiectulö spune omul, scurt.

Echipa numara aproximativ 80 de oameni, cu totii facand parte dinádepartamentul de securizare, intretinere si conservare a minei Catalina-Monulesti, äpiesaö de patrimoniu a zonei, care äinsumeaza 350 metri de galerie romana in curs de cercetare arheologica, in perspectiva amenajarii ei turisticeö.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 06:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter