COMPANII

Cum se balbaie ministrul Economiei cand vorbeste de procesul cu RMGC

23 mai 2014, ora 10:46   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
nita.jpg
Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat, joi, ca se asteapta la un proces din partea companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) privind investitia de la Rosia Montana, precizand ca "oricine se poate indrepta in instanta impotriva statului si castiga intr-un asemenea tip de contract".

"Cu siguranta statul roman va plati. Exista un contract valabil, oricine se poate indrepta in instanta impotriva statului si sa castige intr-un asemenea tip de contract. Prin urmare, ne asteptam la un proces din partea Rosia Montana (RMGC - n.r.)", a spus Nita.

Intrebat ce a dorit sa spuna prin afirmatia "cu siguranta statul roman va plati" si cat ar putea plati statul, Nita si-a nuantat declaratia, spunand ca a vrut sa spuna ca statul va fi dat in judecata.

"Nu pot sti eu cu siguranta, depinde ce va stabili instanta. Eu nu sunt instanta. Cu siguranta ne va da in judecata, ca sa fiu mai clar", a spus Nita, citat de Mediafax."In general, apelam la o casa de avocatura. Fiind un proces, probabil, international, va trebui sa apelam la o casa de avocatura, evident. Dar, sa vedem legea minelor in ce varianta va iesi, sa vedem daca Mediul va da autorizatie. Sunt niste variabile pe care trebuie sa le luam in considerare", a mai spus Nita.

De fapt, Romania nu are nicio obligatie fata de Rosia Montana Gold Corporation, atata timp cat compania nu a reusit pana acum sa realizeze un proiect care sa respecte legile in vigoare ale statului roman, ca altfel ar fi inceput demult exploatarea. De aceea a avut nevoie de o lege speciala, care include derogari de la normele legale. Vezi aici 6 argumente, explicate de avocati.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Andreea a spus:
23/05/2014 11:00
putem ajunge la proces, dar pana acolo am putea aproba proiectul. Sau macar sa dam un raspuns investitorului,cum e normal.
 
Alexandru a spus:
23/05/2014 12:45
mi se pare perfect logic din partea Gabriel. Au investit multi bani in Romania si se asteptau ca macar un raspuns da ori ba sa primeasca. Dar uite ca au trecut 15 ani degeaba... si noi nu am castigat nimic, desi puteam, incepand proiectul
 
nicu a spus:
25/05/2014 11:35
Statul, daca tot este partener in acest proiect, ar face bine sa avizeze odata proiectul.Amanarile la ce ne ajuta? doar sa aratam prost in ochii strainatatii, ba suntem pasibili si de plata.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 19:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter