COMPANII

De la GPS-uri la automate cu fresh de portocale: O noua franciza se lanseaza in Romania

24 aprilie 2015, ora 11:12 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
adriandinu.jpg
Adrian Dinu, directorul general al SAS Grup, liderul pietei romanesti de solutii de monitorizare prin GPS, si-a lansat in 2014 un nou business la care este unic actionar: operarea Vendomatelor de suc de portocale stoarse pe loc, amplasate in cladiri de birouri, parcuri, zone comerciale.

O portie de suc (de minim 210 ml) se obtine din portocale stoarse pe loc in Vendomat, intr-un pahar de unica folosinta. Intregul proces de preparare a sucului este transparent, putand fi urmarit prin fereastra ermetica a Vendomatului.

Alaturi de transparenta prepararii, vendomatele OrangeFresh se diferentiaza prin sistemul rapid si automat de curatare, igienizare si sanitizare, care asigura respectarea standardelor de igiena impuse de CE.

Compania asigura intregul lant de functionare a vendomatelor: aprovizionarea cu portocale, mentenanta aparatelor, igienizarea suplimentara, gestiunea etc"Ideea acestui business s-a nascut in paralel cu dezvoltarea noii solutii de monitorizare de Vendomate „SASVend”, realizata de SAS Grup pentru gestiunea de la distanta a Vendomatelor/ Distribuitoarelor automate de produse tip Vending Machines. Solutia de monitorizare „SASVend” se instaleaza pe distribuitoarele automate de produse, oferind proprietarilor sau managerilor posibilitatea de a obtine in timp real rapoarte de vanzari, gestiunea stocurilor, semnalarea defectiunilor, managementul cash-ului etc. Participand la un targ international pentru a ne promova solutia, am cunoscut un producator de Vendomate/automate de fresh de portocale si asa a aparut ideea business-ului Orangefresh.ro, la care sunt unic actionar", a aratat Adrian Dinu.

Compania Orangefresh Universal are in prezent amplasate 54 de automate de suc de portocale functionale in cladiri de birouri si spatii comerciale. Portocalele sunt importate din Grecia, acestea fiind culese cu doar o zi inainte de a fi incarcate pentru a fi transportate in Romania, o cerinta impusa cultivatorilor greci fiind ca fructele sa nu fie stropite cu substante chimice, ceara sau lac colorat (ca la majoritatea portocalelor de masa).

Portocalele ajung in depozitul frigorific al firmei Orangefresh Universal din Romania, apoi in statia de spalare si ulterior in masinile izoterme cu care sunt transportate la automate. Personalul de la operatiunile de spalare si ambalare a portocalelor este supravegheat video, angajatii fiind echipati astfel incat sa respecte toate normele de igiena.

"Saptamanal primim minim 3 cereri initiate de companii care vor sa aiba un vendomat de fresh de portocale in sediile lor, companii cu 200 pana la 2.000 de angajati, care lucreaza in una sau mai multe cladiri. Dat fiind trendul de a manca sanatos si cat mai natural, apare practic o noua moda si anume ca, pe langa automatele de cafea des intalnite in cladirile de birouri, sa existe si cele de suc proaspat stors din portocale. Mai mult, majoritatea firmelor vor sa ofere angajatilor un mic beneficiu, asa incat subventioneaza o parte din pretul sucului, iar angajatii platesc doar 3 lei in loc de 5 lei cat costa un pahar de 210 ml", a aratat Adrian Dinu.


In prezent automatele de suc de portocale ale companiei Orangefresh Universal sunt importate din Italia, dar, pana la sfarsitul acestui an, firma va produce in Romania propriile automate, dezvoltarea si proiectarea acestora fiind inceputa inca din noiembrie 2014. De asemenea, compania intentioneaza sa introduca un sistem de franciza, vizand un numar de 300 de vendomate de fresh de portocale amplasate in acest sistem in cladiri de birouri, spitale, parcuri pana la sfarsitul anului 2016.

Orangefresh Universal SRL face parte din grupul de firme SAS Grup si detine cea mai mare retea de distribuitoare
automate de suc fresh de portocale in locatii publice din Bucuresti, cu 54 de Automate de fresh de portocale
amplasate in special imobile de birouri, dar si in spitale, parcuri, magazine, scoli si universitati.

Un depozit frigorific de mari dimensiuni, precum si spatii de spalare, sortare si ambalare de portocale au fost amenajate in Bucuresti pe platforma industriala Comprodcoop. Aprovizionarea Vendomatelor cu portocale se realizeaza in Bucuresti cu 6 vehicule izoterme cu temperatura controlata, igienizate periodic.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 26 Mai 2022, 08:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter