COMPANII

Doua dintre infractiunile de care este acuzat Dinu Patriciu in dosarul Rompetrol s-au prescris

22 octombrie 2011, ora 13:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
dinu-patriciu21.jpg
Tribunalul Bucuresti a constatat, vineri, ca doua dintre infractiunile de care este acuzat omul de afaceri Dinu Patriciu si ceilalti inculpati din dosarul Rompetrol s-au prescris.

Cele doua infractiuni sunt manipularea pietei de capital si divulgarea de informatii privilegiate, potrivit Agerpres.

Desi instanta a constatat inlaturarea raspunderii penale pentru cele doua infractiuni, Dinu Patriciu si ceilalti inculpati si-au exprimat pozitia in sensul continuarii procesului, sustinand ca doresc sa isi dovedeasca nevinovatia.

Chiar daca a scapat de doua acuzatii, in sarcina lui Dinu Patriciu raman alte infractiuni: delapidare, spalare de bani, asociere la savarsirea de infractiuni, initiere sau constituire a unui grup infractional organizat, pentru care se va continua judecarea.Procesul Rompetrol este unul dintre cele mai lungi din Romania. El treneaza la Tribunalul Bucuresti (instanta de fond) de peste cinci ani, fiind introdus pe rolul acestei instante din 29 septembrie 2006.

O parte a dosarului se refera la modul in care Rompetrol a preluat o creanta de 85 de milioane de dolari, procurorii DIICOT sustinand ca aceasta trebuia incasata de statul roman.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 05 Decembrie 2021, 10:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter