COMPANII

Energia verde a ajuns la 30% din productia tarii europene care renunta la reactoare nucleare

18 august 2014, ora 11:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
eoliann.jpg
Productia de energie electrica din surse regenerabile a trecut de 30% din total Productia de energie electrica din surse regenerabile este in crestere in Germania si a ajuns la 31% din total in prima jumatate a anului, in contextul in care Europa incearca sa reduca dependenta fata de gazele importate din Rusia.

Daca in acest calcul nu intra si energia produsa in hidrocentrale, energia electrica obtinuta din surse regenerabile inseamna 27% din total, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, camd ponderea a fost de 24%.

Energia solara si eoliana au urcat la 17% din totalul energiei generate, prin comparatie cu anii trecuti, cand nu depaseau 13%, potrivit datelor organizatiei Renewables International.

Productia de energie electrica generata cu ajutorul panourilor solare a crescut in prima jumatate a acestui an cu 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, productia de energie eoliana a urcat cu 19% in primele sase luni, in comparatie cu acelasi interval din 2013, informeaza Bloomberg, potrivit Mediafax.Germania vrea sa renunte complet la energia nucleara. Ministrul Mediului germandeclara in mai 2011ca pana in 2022 vor fi inchise toate cele 17 reactoare nucleare din tara.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 19 Iunie 2021, 17:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter