- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Guvenul francez va da joi un verdict in cazul Findus

14 Feb, 10:38 • Redactia DailyBusiness
Ministrii Agriculturii Stephane Le Foll si pentru Consum Benoit Hamon urmeaza sa primeasca joi dimineata concluziile anchetei efectuate de "politia consumatorilor" DGCCRF, insarcinata sa clarifice traseul carnii de cal de la abator in lasagna Findus.
Guvenul francez va da joi un verdict in cazul Findus

Scandalul carnii de cal, descris de la un caz izolat de rea vointa si pana la o frauda de mare amploare si catalogat de catre presedintele francez François Hollande ca „grav”, risca sa afecteze increderea consumatorilor si sa aiba consecinte asupra sectorului francez al carnii, comenteaza L’Alsace in pagina electronica de joi.

De asemenea, in Elvetia si Suedia a fost gasita, miercuri, carne de cal in lasagna preparata de Comigel, cu sediul la Metz, care a produs lasagna marca Findus vandute in Marea Britanie ca fiind de vita, dar continand carne de cal, precizeaza Mediafax.

In cazul in care este doar un caz izolat, o sanctionare severa a vinovatilor nu va afecta prea grav consumul, apreciaza o organizatie profesionala franceza in domeniu, citata de L’Alsace, care sustine ca in cazul unei fraude generalizate criza va lua amploare.

Ambasadorul roman in Marea Britanie, Ion Jinga, a fost invitat de CNN pentru a oferi lamuriri.

El a recunoscut ca nu stie numele celor doua abatoare romanesti despre care se vorbeste in „scandalul carnii de cal”, dar este convins ca din partea Romaniei nu exista nicio incalcare a regulilor.