COMPANII

Guvernul merge mai departe cu acordul RMGC

18 octombrie 2013, ora 12:23   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Sursa foto: albamont.ro
Sursa foto: albamont.ro
Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, vineri ca Guvernul poate merge mai departe cu acordul pe care l-a incheiat cu RMGC in baza proiectului de lege pe care il va face comisia pentru Rosia Montana.

Iordache a precizat ca a propus amendarea proiectului de lege privind Rosia Montana in forma care a venit de la Guvern pentru ca legea sa aiba un caracter general si sa nu se refere strict la Rosia Montana si pentru ca Guvernul sa poata merge mai departe cu acordul avand in spate o astfel de lege generala, transmite Mediafax.

Presedintele Comisiei Rosia Montana, Darius Valcov, a declarat, joi, ca scoaterea Acordului cu RMGC din proiectul de lege trimis de Guvern precum si modificarea titlului proiectului au fost propuse de deputatul PSD Florin Iordache, ambele propuneri fiind votate de membrii Comisiei, cu majoritate.

Valcov a precizat ca Acordul dintre Guvern si RMGC a fost scos din proiectul de lege transmis de Guvern Parlamentului in urma modificarii articolului 1 al proiectului de lege, modificare propusa de deputatul PSD Florin Iordache.El a spus ca tot Florin Iordache a fost cel care a depus amendamentul prin care s-a modificat titlul proiectului de lege din "Lege privind unele masuri aferente exploatarii miniere auro-argintifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania" in "Lege privind unele masuri pentru stimularea exploatarii minereurilor auro-argintifere din cadrul unor proiecte miniere de interes public deosebit".

Surse politice au declarat joi ca social democratii au racolat parlamentari PP-DD pentru a avea asigurata o majoritate care sa adopte proiectului Rosia Montana.Conform noii configuratii politice din Parlament, PSD detine deja o majoritate la Camera Deputatilor, for al Parlamentului care va decide daca se adopta sau nu proiectulRosia Montana.

Reprezentantii PSD din ComisiaRosia Montanaau propus joi colegilor un nou proiect de lege privind exploatarea de la Rosia Montana.Sursele au explicat ca modificarea radicala a proiectului de lege de la Guvern este facuta in Parlament cu acordul premierului Victor Ponta si are ca scop crearea unei baze legale pentru exploatarea de la Rosia Montana.


Social-democratii au venit cu un nou proiect de lege, care scoate acordul cuRMGCsi exploatarea de la Rosia Montana din text si reglementeaza doarexploatareaminereurilor auro-argentifere din cadrul unor proiecte miniere de interes public deosebit.


Cum UDMR se opune proiectul de lege, PSD a negociat sprijinul minoritatilor si cel al PC.
Cu ultimele racolari, La Camera Deputatilor PSD are 167 de parlamentarii, plus 18 mandate din grupul PC si 18 ale Minoritatilor Nationale. In in total, 203 mandate. Majoritatea la Camera Deputatilor pentru adoptarea proiectelor de lege organice este de 204, iar PSD ar mai avea nevoie doar de un vot.

Membrii Comisiei pentruRosia Montanaau dat, joi, un vot asupra proiectului de lege in forma primita de la Guvern, ulterior existandcontroverse asupra semnificatiei votului.

In debutul dezbaterilor, potrivit unor surse participante la dezbateri, s-a supus la vot proiectul de lege in forma trimisa de Guvern, 9 dintre membrii Comisiei (7 PSD, 1 PPDD, 1 PC) votand "pentru", in timp ce 7 membri (5 PNL, 2 UDMR) au votat "impotriva", respectiv pentru pentru respingerea actualului proiect de lege.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
pop a spus:
21/10/2013 12:45
Tradatorii de tara nu se lasa, sper sa fie invinsi pina la urma .prea multa ticalosenie.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter