COMPANII

Investitie de 1,8 mil. euro intr-un centru de depozitare cu temperatura controlata in Victoria

25 martie 2016, ora 12:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Depozit Wind Speed.jpg
Compania Wind Speed a realizat o investiție de 1.800.000 de euro în orașul Victoria, județul Brașov, în centrul țării, unde a deschis un centru de depozitare cu temperatură controlată, ce poate deservi producătorii și distribuitorii din întreaga țară.

Amplasarea noilor facilități de depozitare va permite companiilor ce operează în centrul țării să-și mențină costurile pentru astfel de servicii la același nivel cu operatorii din marile centre comerciale.

Depozitul, realizat la cele mai înalte standarde europene, beneficiază de sistemul de depozitare semi-automat “Satelit” și este alimentat în proporție de 40% cu energie verde, produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Prin această investiție reprezentanții companiei estimează o creștere cu 1.5 milioane de euro pe an a cifrei de afaceri și o creștere a numărului de clienți ce deservesc zona centrală a țării.“Pentru compania noastră acestă investiție reprezintă completarea gamei de servicii oferite clienților noștri” declară Florin Mărginean, Administrator Wind Speed.

Gradul înalt de tehnologizare al facilităților depozitului Wind Speed permite manevrarea mărfii în interiorul raftului cu ajutorul unui cărucior controlat prin telecomandă de către utilizator, prin sistemul semi-automat de depozitare “Satelit”.

Acest sistem oferă o serie de avantaje unice, printre care viteza foarte ridicată în manipulare, rate bune de ocupare, distanţa dintre paleţi poate fi ajustată cu maximă precizie, se poate lucra atât în mod FIFO cât şi LIFO, și, foarte important, poate fi folosit în mediu rece şi de congelator.

Activitatea în depozit este gestionată printr-un sistem IT, WMS, ce permite interfațare, acces permanent online și procesarea instant a fluxurilor de intrare și ieșire din depozit: recepție, pregatirea comenzii, transport și managementul inventarului. Depozitul se adresează în special distribuitorilor de carne, legume și fructe congelate, produse de patiserie, înghețată, legume și fructe proaspete, carne refigerată și lactate.

Compania poate oferi, totodată, și servicii de transport și distribuție companiilor care utilizează spațiile de depozitare. 

Compania Wind Speed a fost înființata în 2006, având ca principală activitate intermedierile în transport. Compania a evoluat treptat, deținând în prezent propriul parc auto și spații de depozitare, atât pentru marfuri generale, cât și pentru mărfuri ce necesită depozitarea sub temperatură controlată.

Printre clienții companiei se numără Westfleisch Romania, BEHR, Wetralog Romania, Integra, Purolite, Heinloth Logistic Experts, Kosher Meat 4 U, Fileomera, Vion Food Group, Kozljanic European Logistic, Gartner KG, Rofruct International, Ropharma.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 29 Octombrie 2020, 09:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter