COMPANII

Judecătoria Sectorului 5 a confirmat cererea procurorilor de redeschidere a urmăririi penale împotriva lui Băsescu

30 octombrie 2015, ora 16:15   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
base.jpg
Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au confirmat cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

De asemenea, instanța a constatat ca rămasă fără obiect cererea de redeschidere a urmăririi penale față de Vasile Blaga, scrie Agerpres.

Acest dosar a fost deschis după ce Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu și pe președintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că și-au însușit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români răpiți în Irak în anul 2005.

În plângerea penală depusă la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmațiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, și anume că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliștilor ar fi dispărut 4 milioane de euro. Potrivit lui Nastasiu, autoritățile de la București ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE și cu implicarea lui Traian Băsescu, aproximativ 12 — 13 milioane de euro, însă răpitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro.El îl acuza pe Traian Băsescu de faptul că a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak și suma reală plătită răpitorilor.

Inițial, dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 5, care și-a declinat competența în acest caz pe 28 mai 2015.Cauza a ajuns apoi la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care a retrimis dosarul la Judecătoria Sectorului 5.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
eminem a spus:
30/10/2015 23:26
.

.

.

INTRA-TI PE SITE-UL JUSTITIEI, PORTAL.JUST.RO

SI SCRIE-TI NUMELE LUI BASESCU TRAIAN

SI O SA VA SPERIATI CITE PROCESE ARE !

E CEL MAI MARE PROCESOMAN DIN ROMANIA

.

.

.

.
- See more at: http://stiri.tvr.ro/traian-basescu-poate-fi-urmarit-penal-in-dosarul-jurnalistilor-rapiti-in-irak--fostul-presedinte-neaga-acuzatiile_66935_comentarii.html#view
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 05:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter