COMPANII

Magnat al minelor cu avere de 6 mld.$, executat in China

10 februarie 2015, ora 12:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: scmp.com
foto: scmp.com
Guvernul chinez urmareste banii miliardarilor, bunurile acestora si mai nou le ia viata. Autoritatile chineze l-au executat recent pe Liu Han, un fost magnat minier, cu avere estimata la 6 miliarde de dolari.

El a fost presedintele conglomeratului minier Sichuan Hanlong Group. Autoritatile l-au condamnat pentru ca ar fi condus o grupare mafiota implicata in mai multe crime, atacuri cu arma, furturi si delapidare. 

Liu, 49 de ani, aparea in presa de business din China cu ceasurile sale de diamant si flota de masini scumpe ce includea modele Bentley, Ferrari si Rolls-Royces, potrivit The Telegraph, citat de CNBC.

Executia acestuia marcheaza exemplul extrem pe care autoritatile chineze il dau in lupta impotriva bogatilor si in special a celora cu conexiuni politice.

Liu avea legaturi de afaceri cu fiul fostului sef al securitatii nationale Zhou Yongkang, care si-a pierdut functia de membru al Partidului Comunist in decembrie, dupa ce a fost acuzat de mita si incalcarea codului etic al partidului. Zhou este cel mai important oficial vizat de campania anti-coruptie a presedintelui Xi Jinping.

Autoritatile chineze au arestat zeci de oameni de afaceri si politicieni bogati ca parte a acestei campanii si au inceput sa le urmareasca averile ascunse in strainatate.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 18 August 2022, 19:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter