COMPANII

Ministrul pentru Energie: Gazprom a redus cu 5% exporturile de gaze in Romania, fara o informare oficiala

12 septembrie 2014, ora 17:16 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gazprom.jpg
Grupul rus Gazprom a redus vineri cu 5% exporturile de gaze naturale catre Romania fata de nivelul planificat, fara ca autoritatile de la Bucuresti sa fie informate oficial, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

"Fluxurile de gaze naturale prognozate a fi livrate din Rusia catre Romania s-au redus vineri cu 5% fata de ceea ce era planificat. Este vorba de cantitati mici. Nu am fost informati oficial in legatura cu motivul acestei reduceri", a afirmat Nicolescu, citat de Mediafax.

El a adaugat ca a convocat o sedinta de analiza la ora 16:00 cu transportatorul de gaze Transgaz si cu producatorii de gaze OMV Petrom si Romgaz Medias.Potrivit ministrului, productia de gaze zilnica a Romaniei este in aceasta perioada de 30 milioane metri cubi, in timp ce importurile sunt nesemnificative, de 0,5 milioane metri cubi.

"Am cerut Transgaz sa solicite explicatii de la Gazprom", a mai spus Nicolescu.Romania consuma anual circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale si produce aproximativ 11 miliarde metri cubi. Diferenta este importata din Rusia, prin firme intermediare, la preturi mai mari decat cele ale gazelor produse intern.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 16:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter