COMPANII

Oprescu aplica ultima lovitura firmei ce avea monopol pe parcarile din Capitala

08 ianuarie 2015, ora 16:32, autor(i): DailyBusiness.ro 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
oprescu.jpg
Primaria Bucuresti, condusa de Sorin Oprescu, cere in instanta insolventa firmei Dalli Exim care avea candva monopol pe locurile de parcare din Capitala si era legata de numele lui Dorin Cocos.

Cererea prin care municipalitatea solicita insolventa firmei asociata cu fostul sot al Elenei Udrea a fost inregistrata pe 5 ianuarie la Tribunalul Bucuresti, potrivit datelor de pe site-ul instantei.

Acesta nu este insa primul conflict in instanta intre cele doua parti. In februarie anul trecut, Tribunalul Bucuresti a admis o alta cerere formulata de Primaria Bucuresti impotriva Dalli Exim.

“Obliga parata (Dalli Exim – n.r.) la 471.291 lei contravaloare debit neachitat si majorari. Obliga parata la 304 lei cheltuieli de judecata”, se mentioneaza intr-o sentinta a Tribunalului Bucuresti din 28 februarie 2014.

Conflictul dintre cele doua parti este insa mult mai vechi, datand din perioada in care Sorin Oprescu a anulat contractul dintre municipalitate si firma.

Dalli Exim este o companie din Romania infiintata in anul 1993 de Adrian Petrache si Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea. Compania a detinut monopolul parcarilor din Bucuresti din anul 1995 pana in iulie 2009, cand acestea au fost preluate de Primaria Bucurestiului.

In octombrie 2007, compania exploata 2.500 locuri de parca­re, situate in 101 locatii. Numarul acestora a ajuns in iulie 2009 la 5.500 de locuri de parcare (din care 2.500 in parcajele subterane ale municipalitatii de la Hotel Intercontinental si Piata Obor).

Daca in 2008 compania rula afaceri de aproape 15 milioane de lei, in 2013 aceasta mai raporta doar 25.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Iunie 2022, 08:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter