COMPANII

Petrom se asteapta sa vanda energie electrica in pierdere (Update 1)

13 mai 2014, ora 10:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
petromo.jpg
Producatorul de hidrocarburi si electricitate OMV Petrom (SNP) preconizeaza ca in acest an va inregistra pierderi din activitatea de productie si vanzare a electricitatii, iar cererea de gaze naturale va continua sa scada.

Compania, controlata de grupul austriac OMV, a inregistrat in primul trimestru un EBIT din activitatea de gaze si electricitate de 37 milioane de lei, cu 68% mai mic fata de 113 milioane de lei in primele trei luni ale anului 2013.

"Preconizam ca marjele din activitatea de energie electrica vor continua sa se deterioreze, conducand la un rezultat negativ al acestei activitati in 2014. Incercam sa diminuam aceasta tendinta prin consolidarea pozitiei centralei Brazi pe pietele de echilibrare si de servicii tehnologice de sistem, prin valorificarea flexibilitatii centralei", se arata in raportul trimestrial al companiei.

Productia bruta de energie electrica a Romaniei estimata pentru primul trimestru a crescut cu aproape 4% fata de primul trimestru din 2013, in timp ce consumul estimat s-a diminuat cu aproximativ 3%, precizeaza OMV Petrom.

Profit in scadere pentru Petrom in primul trimestru (Articol initial)

13 mai 2014, ora 10:29 
petromr.jpg
OMV Petrom (SNP) a inregistrat in perioada ianuarie-martie vanzari de 5,29 miliarde de lei, cu 9% mai mici decat in primele trei luni ale anului trecut, si unáprofitánet de 1,07 miliarde de lei, in scadere cu 19%, a anuntat marti compania.

Compania a raportat pentru primul trimestru din 2013 vanzari de 5,78 miliarde de lei si unáprofitánet de 1,33 miliarde de lei.

öPerformanta noastra financiara din T1/14 reflecta povara fiscala mai mare si mediul de piata deteriorat. Cererea scazuta pe pietele de gaze, electricitate si combustibili, impreuna cu marjele de rafinare mai mici au fost doar partial compensate de initiativele de excelenta operationala si management al costurilor in toate diviziile de activitateö, a declarat Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.

In perioada analizata, numarul angajatilor OMV Petrom a scazut cu 6%, de la 20.790 la 19.509 persoane.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 09:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter