COMPANII

Ponta: Ideea de competitie e ideala la producatori gaze. La unul-decizia e la Viena, la altul-la DNA

08 aprilie 2014, ora 16:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ponta.jpg
Ideea de competitie si piata libera este una "ideala" pe piata gazelor din Romania, deoarece sunt doar doi producatori si deciziile in cazul unuia se iau la Viena, iar in cazul celuilalt, la DNA, a afirmat, marti, premierul Victor Ponta, la prezentarea activitatii pe2013a Consiliului Concurentei.

"Romania a avut curajul de a porni ceea ce inseamna o adevarata reforma structurala in domeniul energiei. Evident ca pericolele sunt foarte mari, pentru ca, pe de-o parte, o piata libera a energiei, iata, cum a fost cazul energiei electrice, a dus la o scadere a preturilor si la servicii de mai bunacalitate, dar si cu implicatii negative, iar o alta piata, pe care in aceste zile incercam sa o facem cat mai libera, piata gazelor, ne arata ca nu intotdeauna ceea ce urmarim si atingem ca si scop. Este ideala ideea unei competitii si a unei piete libere, dar, de exemplu, la gaze avem doar doi producatori - e greu sa pastrezi, de fapt, un echilibru cand ai doar doi jucatori - la unul din acesti jucatori deciziile se iau la Viena, la celalalt cred ca se iau la DNA", a spus Ponta.

El a aratat ca este interesat ca reforma din domeniul energiei sa nu afecteze marii consumatori, pentru ca s-ar inregistra repercusiuni negative in domeniile social si bugetar si, de asemenea, ar scadea competitivitatea externa a Romaniei, scrie Mediafax.

Citeste si:Victima colaterala: Cum isi ineaca Romania cel mai dinamic motor de crestere

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 06:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter