- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Alegeri prezidențiale 2024. Ce spune Marcel Ciolacu despre schimbarea datei celor două tururi: „Avem o decizie în coaliţie”

08 May, 19:57 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a vorbit recent despre datele la care vor fi organizate cele două tururi pentru alegerile prezidențiale și a dat asigurări că aceste vor rămâne 15 și 29 septembrie, așa cum a fost anunțat anterior.
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spune Marcel Ciolacu despre schimbarea datei celor două tururi: „Avem o decizie în coaliţie”

Cu o lună înainte de alegerile locale și europarlamentare, dar și cu cinci luni înainte de alegerile prezidențiale, în spațiul public există o serie de necunoscute legate de această cursă. Mai exact, pe lângă numele celor care se vor înscrie în cursa pentru Cotroceni, încă există unele dubii legate de data la care acestea vor avea loc. Recent, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre acest subiect, transmite News.ro.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a vorbit astăzi despre alegerile prezidențiale și a declarat că coaliţia a luat hotărârea ca acestea să aibă loc pe 15 septembrie, primul tur, și pe 29 septembrie pentru cel de-al doilea tur. În plus, premierul a subliniat că aceste date rămân neschimbate, indiferent de rezultatele electorale ale vreunui partid sau persoane.

„Iertaţi-mă, eu n-am avut nicio discuţie. Noi avem o decizie în coaliţie că alegerile sunt în septembrie, pe 15 şi 29. E o decizie luată. Normal că n-am înaintat documentele în Guvernul României pentru că avem alte alegeri (europarlamentare şi locale pe data de 9 iunie – n.r.), dar decizia politică este foarte clară – în septembrie vor fi alegeri prezidenţiale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a vorbit despre schimbarea datei alegerilor prezidențiale.
Marcel Ciolacu a vorbit despre schimbarea datei alegerilor prezidențiale.

Te-ar putea interesa și: Au fost devansate alegerile prezidențiale. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

Ce mai spune Marcel Ciolacu despre alegerile prezidențiale?

În timpul acestor declarații, Marcel Ciolacu a fost întrebat și despre posibilitatea ca coaliția pe care o conduce alături de Nicolae Ciucă să decidă o schimbare a datelor în care vor avea primul și al doilea tur din alegerile prezidențiale să fie schimbate în funcție de rezultatele înregistrate la alegerile locale. Șeful PSD a explicat că acest lucru nu se va întâmpla și a adăugat că va răspunde cu funcția sa dacă se ajunge într-o astfel de situație.

„Staţi că nu facem alegeri în funcţie de scorul cuiva”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Alegerile în ceea ce priveşte candidatura, nu datele. Cu tot respectul, vă rog mult, eu nu modific datele de alegeri în funcţie de scorul vreunui partid sau al vreunei persoane. Alegerile pentru funcţia de preşedinte sunt în septembrie. Asta vă răspund din funcţia de prim-ministru”, a adăugat Marcel Ciolac.

Citește și: Data alegerilor prezidențiale ar putea fi schimbată. Răsturnare de situație la Guvern