- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Posta Romana a contractat servicii de curatenie de 41,5 mil. euro prin BRM

30 Jul, 16:11 • Redactia DailyBusiness
Compania Nationala Posta Romana a contractat servicii de curatenie pentru o perioada de 4 ani, in valoare de peste 41,5 mil. euro, de la Uti Facility Mamagement si Romprest Service, prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM).
Posta Romana a contractat servicii de curatenie de 41,5 mil. euro prin BRM

BRM, in calitate de consultant-organizator, a finalizat procedura de atribuire a contractului prin care Posta Romana a contractat servicii de curatenie si servicii de mentenanta si intretinere cladiri si instalatii, a anuntat miercuri Bursa.

In urma negocierilor purtate in ringul bursier al pietei licitatiilor a BRM, contractul de achizitie a fost adjudecat la o valoare totala de 148 milioane lei (41,5 mil. euro) pe 4 ani, respectiv 37 milioane lei (10,3 mil. euro) pe an.

Ofertantul castigator a fost consortiul format din Uti Facility Management SRL si compania Romprest Service SA, care a depus oferta pentru intregul volum de servicii solicitat.

Diferenta favorabila de pret obtinuta de Posta Romana dupa negocieri este de aproape 33 milioane lei (9,3 mil. euro) pe 4 ani, respectiv peste 8,2 milioane lei (2,3 mil. euro) pe an.

Valoare de adjudecare a acestui contractul este cea mai mare dintre contractele incheiate in primele 7 luni ale anului prin intermediul BRM.

Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, prima sedinta de tranzactionare avand loc in data de 10 decembrie 1992.

In prezent, BRM a dezvoltat mai multe tipuri de piete de interes public, activitatea principala fiind axata pe piata la disponibil si piata licitatiilor.

Pe piata la disponibil se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri, in cele 9 ringuri: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili.

In anul 2007, BRM a emis in premiera pentru piata romaneasca primele cotatii la produse petroliere. Pe piata licitatiilor se deruleaza proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni. Activitatea BRM se desfasoara la sediul central din Bucuresti si prin reteaua teritoriala care numara 33 de terminale.