COMPANII

Premiera in justitie privind interzicerea unor acte de concurenta neloiala

30 noiembrie 2016, ora 18:41 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
judecata.jpg
O firma ce presteaza servicii IT pentru sectorul financiar-bancar a obtinut prima ordonanta presedintiala emisa de Tribunalul Bucuresti privind incetarea si interzicerea provizorie a actelor de concurenta neloiala de deturnare a clientelei prin utilizarea de secrete comerciale.

Tribunalul Municipiului București (TMB) – Secția a VI-a civilă, a admis, în temeiul prevederilor art. 7 alin. (3) din legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenței neloiale, o cerere de emitere a unei ordonanțe președințiale prin care a dispus, cu titlu provizoriu, încetarea actelor de deturnare a clientelei prin utilizarea de secrete comerciale și a interzis desfășurarea de anumite activități până la soluționarea cererii principale.

Decizia instanței, prima care vizează emiterea unei astfel de măsuri provizorii, reliefează importanța introducerii în textul legii nr. 11/1991 a art. 7, cel care deschide calea părții vătămate prin practici de concurență neloială de a se adresa direct instanței de judecată, inclusiv prin solicitarea de măsuri provizorii care permit evitarea producerii sau amplificării unui prejudiciu până la soluționarea cererii principale.

Cu toate că decizia nu este definitivă, fiind supusă apelului, aceasta constituie un semnal important pentru societățile comerciale ale căror secrete comerciale constituie, de foarte multe ori, active deosebit de importante și care, odată divulgate, nu mai pot fi protejate decât prin mijloace de drept. În acest context, mesajul dat de TMB este unul încurajator pentru mediul de afaceri, caracterul dinamic al activității comerciale primind o asigurare că utilizarea nelegală a secretelor comerciale poate fi sancționată în vederea consolidării unui mediu economic loial și corect.Muşat & Asociaţii a asistat reclamantul, o importantă societate de prestare de servicii in domeniul IT pentru sectorul financiar-bancar, echipa de avocati implicaţi în proiect fiind coordonată de Paul Buta – Partener Muşat & Asociaţii.

“Soluția instanței este importantă întrucât indică voința legiuitorului de a asigura că societățile comerciale își desfășoară activitatea în mod loial și onest, cu respectarea secretelor comerciale ale concurenților, statul intervenind cu promptitudine și celeritate atunci când importanta valoare pe care secretele comerciale o prezintă pentru comercianți este deturnată în mod nelegal de un concurent”, a declarat coordonatorul echipei care a instrumentat cazul, Paul Buta - Partener Mușat & Asociații. Mușat & Asociații a asistat încă din fazele incipiente ale proiectului reclamantul, o importantă societate de prestare de servicii în domeniul IT pentru sectorul financiar-bancar, echipa de avocați implicați în proiect fiind coordonată de către Paul Buta - Partener, alături de Dan Minoiu și Răzvan Pele –Managing Associates și Mateea Codreanu - Associate.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 01:53
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter