COMPANII

Prima ancheta DNA privind avizele de mediu pentru un proiect minier

10 martie 2015, ora 12:44   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rosiapoieni.jpg
Directia Nationala Anticoruptie a definitivat cercetarea si a decis trimiterea in judecata a trei persoane pentru fapte de coruptie privind emiterea avizelor de mediu pentru mina de cupru Rosia Poieni.

Directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Alba, Mihaela Mih Dehelean (PSD), fostul director al exploatarii miniere de cupru din Apuseni in perioada mai 2013 – ianuarie 2014, Gheorghe Iordache, si contractorul studiilor de mediu, Sergiu Mihut, au fost pusi sub acuzare pentru abuz in serviciu si luare de mita, respectiv complicitate la abuz in serviciu, transmite minigwatch.ro.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

”In perioada 2011-2014, in contextul obtinerii autorizatiei integrate de mediu, inculpatul Iordache Gheorghe, in calitate de director general al SC Cupru Min SA, a dat inculpatei Dehelean Mih Mihaiela-Nicoleta, in scopul indeplinirii indatoririlor de serviciu legate de procedura respectiva, 200 de pungi ce contineau produse alimentare in valoare de 5.102 lei.In acelasi context, cu toate ca inculpata Dehelean Mih Mihaiela-Nicoleta nu avea atributii in a efectua consultanta, iar functia detinuta impunea o atitudine impartiala si obiectiva, l-a determinat pe inculpatul Iordache Gheorghe sa isi indeplineasca defectuos atributiile de serviciu, in sensul a incheia un contract de prestari-servicii, ce avea ca obiect intocmirea unui raport de amplasament, cu firma reprezentata de inculpatul Mihut Sergiu Ioan Nicolae”.

Mai multe detalii cititi aici.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Mos Martin a spus:
10/03/2015 15:07
Sergiu Mihut este specializat in studii false de mediu, inca de pe vremea cand l-a racolat RMGC. Foarte multe locuri extraordinare din tara au fost mutilate ireversibil in urma studiilor lui false. El trage sforile si la o retea de coruptie din mai multe APM-uri, cel putin Cluj, Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Hunedoara si Maramures. Din pacate, se pare ca ancheta DNA este doar pe ceva gainarii cu banii, nu pe problema de fond. Individul are spate politic foarte puternic. Sa speram ca DNA-ul va ajunge totusi si la problema de fond si ca individul va fi oprit macar sa mai faca rau in viitor.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 02:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter