COMPANII

Revolta de la Pungesti: Jandarmii au blocat drumul national cu garduri metalice

03 decembrie 2013, ora 12:53   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
JANDARMI.jpg
Mai multe efective de jandarmi s-au retras, luni seara, din localitatea Silistea-Pungesti, unde Chevron a inceput lucrarile de pentru amplasarea primei sonde de explorare de gaze de sist, drumul judetean fiind in continuare blocat cu garduri metalice.

Drumul judetean Vaslui - Garceni era in continuare blocat, luni seara, de catre Jandarmerie, care mentine gardurile metalice de-a latul soselei, permitand accesul masinilor care trec prin zona, insa nu si al oamenilor care merg pe jos, transmite corespondentul Mediafax.

Jandarmeria a retras mai multe efective din localitatea Silistea, comuna Pungesti, odata cu lasarea serii, in conditiile in care numarul protestatarilor a scazut.

De asemenea, o parte dintre angajatii societatii care executa lucrarile de amenajare a plaformei pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de sist pentru compania Chevron au parasit zona dupa ce, in cursul zilei de luni, au reusit sa imprejmuiasca cu gard intregul perimetru detinut de compania petroliera in localitatea Silistea.ReprezentantiiáChevronáau anuntat, luni dimineata, ca la ora 7.00 au fost incepute lucrarile de amenajare a drumului de acces spre terenul concesionat de companie in zona localitatii Silistea-Pungesti din judetul Vaslui, unde au ajuns mai multe utilaje.

Aproximativ 30 de persoane aflate in corturile din tabara din Silistea-Pungesti au reclamat interventia in forta a jandarmilor, luni dimineata, oamenii spunand ca au fost ridicati din corturi si urcati in dube, in timp ce pe drumul judetean din zona Jandarmeria a montat garduri, drumul find blocat in totalitate.á

"Chevronápoate confirma ca si-a reluat operatiunile in perimetrul Silistea din judetul Vaslui", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Chevron.á

Utilajele Chevron au ajuns in zona cu ajutorul Jandarmeriei, cateva zeci de localnici incercand sa impiedice accesul utilajelor.á

Localnicii care stau in tabaraásustin ca luni dimineata,áin jurul orei 04.30, jandarmii au intervenit in fortaási i-au urcat in dube pe unii dintre ei, oamenii spunand ca, in total, au fost ridicate de catre jandarmi 30 de persoane. O parte din protestatari sustin ca au fost agresati de jandarmi si ca ar fi fost loviti inclusiv cu bastoanele de catre fortele de ordine.á

äS-a intervenit in forta si abuziv, exact ca la niste infractori, au fost batuti oameni pe strada.áAu fost si oameni batuti care nu erau protestatari, se duceau la munca, au fost luati la gramada. Foarte multe persoane au fost luate cu dubele si duse la politie. Eu astept intariri din toata tara, sa se trezeasca oamenii sa vada in ce tara traim, am ajuns mai rau ca in comunism. Vom actiona in justitie si jandarmeria si prefectul si domnul ministru, toti care au dat ordinul pentru acest macel, ca asta a fost, de fapt, un macelö, a declarat Dan Albu, un locuitor din Pungesti.

In luna octombrie, Chevronáa obtinut autorizatieáde construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania.áAmericanii nici nu au apucat sa isi instaleze sonda in Pungesti, fiind "incurcati" deáprotesteleásustinute ale localnicilor.

Din aceasta cauza,ááexplorarea a fost suspendata, "pana cand se va intelege ca metodele folosite de catre companie (Chevron - n.r.) sunt cele mai bune", declarase Tom Holst, manageruláChevronápentru Romania.á

Luni, 2 decembrie, au fost reluate operatiunile pentru instalarea sondei de explorare in zona.

Compania este sustinuta puternic de premieruláVictor Ponta, care a declarat caáGuvernuláva sprijini toate explorarile de resurse neconventionale, respectiv gaze de sist, iar in final va ramane o minoritate radicala care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majoritatii o decizie.

Citeste siá
East West Petroleum ar putea exploata gaze de sist in Baile Felixá
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Popescu a spus:
04/12/2013 11:33
ponta esti un mincinos . Ai argument atunci cind declari ca exista o majoritate in favoarea exploatarii gazelor de sist ??? Ai consultat intreaga populatie a tarii si ai constatat asta ? marioneta esti si imi este rusine cu tine .
 
Adrian Popescu a spus:
04/12/2013 11:35
Va ,, multumesc '' anticipat dailybusiness.ro in cazul in care nu o sa publicati comentariul meu anterior
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 12 August 2020, 22:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter