- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Rombat Bistrita si-a dublat profitul in S1, pana la 3,6 mil. euro

19 Aug, 14:01 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de baterii auto Rombat Bistrita a raportat in primul semestru un profit in crestere de doua ori si jumatate fata de perioada similara a anului anterior, pana la suma de 3,6 mil. euro, potrivit oficialilor companiei.
Rombat Bistrita si-a dublat profitul in S1, pana la 3,6 mil. euro

„Aceasta crestere se datoreaza programului de investitii realizat si implementat anul trecut, program care se ridica la suma de 6,5 milioane euro si care a dus in cele din urma la o crestere a capacitatii de productie cu 50%” potrivit reprezentantilor companiei citati de NewsIn.

Cifra de afaceri a companiei s-a situat in primele 6 luni in jurul valorii de 27,1 milioane euro, in crestere cu 47,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru 2010, reprezentantii companiei estimeaza o cifra de afaceri anuala de circa 90 milioane euro.

Rombat este momentan unicul furnizor de baterii auto pentru Dacia Logan si unul dintre furnizorii regionali ai producatorului de automobile francez, Renault.

Rombat SA face parte din Rombat Group, care pe langa divizia producatoare de baterii cuprinde si Rombat Automobile Bistrita si Prombat Copsa Mica.

Compania este lider pe piata romaneasca de baterii auto, cu o cota de piata de peste 55%, fara a include si livrarile catre Dacia. Are un numar de 600 de angajati si o retea de service cu aproximativ 100 de reprezentante in toata tara.