COMPANII

Rosia Montana: Referendumul pentru proiectul minier a fost invalidat

11 decembrie 2012, ora 11:19   | 17 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rosia montana.jpg
Referendumul local organizat, duminica, in 35 de comune si orase din judetul Alba privind proiectul minier de la Rosia Montana si mineritul din Apuseni a fost invalidat, in conditiile in care la acesta au participat 43,2% din cetatenii cu drept de vot, fata de 50% plus unu, cat era nevoie.

Potrivit Biroului Electoral Judetean pentru referendum, 62,45% dintre cetatenii care s-au prezentat la urne au votat "Daö, iar 35% "Nuö, fiind anulate 1,65% din voturile exprimate.

In Rosia Montana, localitate vizata direct de referendum, deoarece aici se doreste dezvoltarea unei exploatari miniere, prezenta a fost de 66,06%, iar dintre cetatenii care s-au prezentat la urne 78,75% au raspuns "Daö, iar 19,44% au raspuns "Nuö, fiind anulate 1,8% din sufragiile exprimate, transmite Mediafax.

Numarul total al persoanelor asteptate la urne la acest referendum era de peste 72.000.Referendumul a fost organizat de Consiliul Judetean Alba, in 35 de comune si orase, in mare parte din zona Muntilor Apuseni, respectiv in orasele Zlatna, Campeni, Abrud, Baia de Aries si comunele Rosia Montana, Lupsa, Stremt, Vadu Motilor, Bucium, Ciuruleasa, Ramet, Vidra, Sohodol, Ponor, Ceru Bacainti, Almasu Mare, Posaga, Rimetea, Intregalde, Galda de Jos, Cricau, Metes, Albac, Arieseni, Avram Iancu, Bistra, Garda de Sus, Horea, Ighiu, Livezile, Mogos, Ocolis, Poiana Vadului, Salciua si Scarisoara.

Cetatenii cu drept de vot din aceste localitati au avut de raspuns cu "Da" sau "Nu" la intrebarea "Sunteti de acord cu repornirea mineritului in zona Muntilor Apuseni si a exploatarii de la Rosia Montana?". Costurile referendumului s-au ridicat la aproape 300.000 de lei.

Citeste si
Aurul de la Rosia Montana, la referendum local duminica: Spoturile TV de chemare la vot sunt ilegale (Video)á
Rosia Montana, campanie de afisaj stradal: "Tradarea de tara in aur se masoara" (Galerie Foto)á
Peisaj pestrit in Rosia Montana: Jeep-uri, corturi, paragina si case de 200.000 euro (Foto-Reportaj)á
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Andreea a spus:
11/12/2012 11:30
eu vad altfel lucrurile: fiindca vremea a fost foarte nasoala, prezenta la vot a fost chiar mare si atata timp cat majoritatea tine cu mineritul, eu zic ca dorinta lor nu ar trebui ignorata. de 15 ani tot asta cer!
 
lucas a spus:
11/12/2012 11:36
La ce conditii meteo au fost, prezenta la vot a fost chiar foarte ridicata, mult peste prezenta la vot de la parlamentare. Unele sate au fost chiar izolate de catre nameti, totusi oamenii au mers in numar foarte mare la vot si au zis DA mineritului. acum guvernul trebuie sa dea un raspuns!
 
Cosmin Sandulescu a spus:
11/12/2012 11:55
desi invalidat, referendumul vad ca demonstreaza ca motii vor reintoarcerea mineritului in zona,asa ca Guvernul trebuie sa se hotarasca acum daca le indeplineste dorinta si, in acelasi timp, genereaza un venit substantial pentur bugetul de stat
 
Dimache a spus:
11/12/2012 12:36
lucas, ai mare dreptate, baiete! Alba era sub asediul zapezii si tot s-au strans peste 40% dintre votanti. si pe deasupra au ales activitatea miniera. Guvernul,clar, trebuie sa vina o hotarare. Dar nici nu trebuia asteptata validarea sau invalidarea referendumului, raspunsul trebuie dat oricum, ca sa stie si motii ce viitor ii asteapta!
 
11/12/2012 14:30
Aici este corect pe undeva, un referendum Dar in anumite conditii . Normal majoritatea vor sa lucreze. Atunci DA. Dar sa nu amestecam lucrurile. Raspunsul trebuie dat de " profesionisti " in domeniu. Dau un exemplu : sa spun ca sunt specialist in alimentari cu apa-spun unde trebuie amplasat un put. Vin 100 de vecini si spun ca nu este bine. Nu are nici o valoare ce spun ei. Sau nu vrea o baba sa se mute, ce sa facem , oare nu este democratie ? Dambla.
 
Pagini: 1234
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 06:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter