COMPANII, BURSE

Si ultimul baiat destept a pierdut procesul cu Hidroelectrica

06 iunie 2013, ora 14:50 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
hidro.jpg
Tribunalul Bucuresti a respins ieri si contestatia utimului trader de energie Alpiq RomIndustries cu privire la anularea unui contract de furnizare energie electrica incheiat cu Hidroelectrica in 2004, a anuntat Euro Insol, administratorul judiciar al producatorului de energie aflat in insolventa.

Contestatia a fost formulata impotriva masurii administratorului judiciar Euro Insol de neinscriere in Tabelul Creantelor a sumei de 527 milioane lei solicitata de Alpiq RomIndustries cu titlu de daune pentru denuntarea de catre administratorul judiciar a contractului de vanzare-cumparare energie electrica nr. 39 din 29 noiembrie 2004 incheiat cu Hidroelectrica.

Pe 10 Aprilie 2013 Tribunalul Bucuresti a respins si contestatia Alpiq RomEnergie prin care solicita daune de 719 milioane lei. La acest moment toate cele 75 de contestatii au fost solutionate, ceea ce permite administratorului judiciar Euro Insol inregistrarea la Tribunalul Bucuresti a Tabelului Definitiv al Creantelor impotriva debitoarei Hidroelectrica si ulterior a Planului de Reorganizare.

"Ramane fezabil termenul de 26 iunie 2013 privind iesirea Hidroelectrica din insolventa", au precizat reprezentantii Euro Insol.

Valoarea creantelor revendicate de cei 381 creditori insumeaza 5,4 miliarde lei. Dintre acestea doar 3,5 miliarde au fost recunoscute de catre administratorul judiciar, 1,1 miliarde lei au fost respinse iar 800 milioane au fost admise sub conditia prezentarii unor documente justificative suplimentare.

Un numar de 75 creditori carora li s-au respins creantele, au formulat contestatii la Tabelul Preliminar intocmit de administratorul judiciar. Valoarea creantelor ce fac obiectul acestor contestatii este de 1,9 miliarde lei.Principala cauza a insolventei Hidroelectrica o reprezinta incheierea contractelor bilaterale cu traderii de energie electrica prin care societatea a fost prejudiciata cu peste 1,1 miliarde euro.

Contractul incheiat cu Alpiq RomIndustries a prejudiciat Hidroelectrica in perioada 1 ianuarie 2006 - 31 mai 2012 cu 422 milioane lei, iar contractul incheiat cu Alpiq RomEnergie si derulat in perioada 1 ianurie 2008 ľ 31 mai 2012, a generat pierderi companiei de stat de 427 milioane lei.

Trader-ul de energie a fost aparat in cele 2 dosare de Schoenherr si Asociatii in timp ce Euro Insol a fost reprezentat de Borza si Asociatii in consortiu cu Piperea si Asociatii.

Citeste si:
Restructurari la Hidroelectrica: Economii de 6 mil. euro pe an din fondul de salarii
Hidroelectrica a castigat procesele cu "baietii destepti"
Ponta: Baietii destepti din energie nu au murit, ci s-au transformat
Hidroelectrica a denuntat contractul cu Energy Holding: "Pagube de 1,4 mld. lei"
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter