- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut cu 5,2% in T1

08 May, 11:16 • Redactia DailyBusiness
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a scazut cu 5,2% in primul trimestru din 2009 comparativ cu T1 2008, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS).
Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut cu 5,2% in T1

Aceasta scadere a fost sustinuta de comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-16,1%) si de vanzarea de produse nealimentare (-3,7%). Vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun a crescut cu 0,3%.

In T1 2009 comparativ cu perioada similara de anul trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 6,3%.

Aceasta scadere a fost sustinuta de comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-13,2%) si de vanzarea de produse nealimentare (-3,8%). Vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun a crescut cu 1,5%.

In primul trimestru de anul acesta comparativ cu T1 2008, serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, a coborat cu 37,3%, scadere datorata in principal comertului cu autovehicule (- 44,5%).

La randul sau, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, a scazut cu 34,1%, scadere datorata in principal comertului cu autovehicule (- 43,8%).

In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, serie bruta, volumul cifrei de afaceri s-a diminuat cu 5,4%.

In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri a scazut cu 2,6%.