- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Managerii: Comertul si serviciile vor scadea moderat in mai-iulie

28 May, 11:37 • Redactia DailyBusiness
Productia din industria prelucratoare si din sectorul constructiilor se va mentine la un nivel relativ stabil pana in luna iulie, in timp ce comertul si serviciile vor continua sa scada, relevadatele anchetei de conjuctura realizata de Institutul National de Statistica (INS).
Managerii: Comertul si serviciile vor scadea moderat in mai-iulie

In industria prelucratoare, managerii preconizeaza, pentru urmatoarele 3 luni, o stabilitate relativa in ceea ce priveste volumul productiei si preturile.

In schimb, companiile vor continua sa faca disponibilizari, pe fondul crizei, cel mai mult in domenii precum metalurgia si fabricarea mobilei.

Si in sectorul constructiilor se va manifesta o relativa stabilitate, atit in ceea ce priveste productia cat si preturile. Managerii se asteapta insa la o scadere moderata a stocului de contracte si comenzi dar si a numarului salariatilor.

In sectorul de retail si in domeniul serviciilor, potrivit datelor INS, managerii se asteapta ca, in urmatoarele 3 luni, volumul vanzarilor sa continua sa scada, iar preturile sa creasca. Pe fondul restrangerii activitatii, numarul salariatilor va continua sa coboare.