COMPANII

Taxa pe stalp se va regasi in facturile de electricitate, care ar putea creste cu 1-2% (Update 1)

31 mai 2014, ora 13:27 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
energie.jpg
Taxa pe stalp se va regasi in facturile la electricitate ale consumatorilor casnici, care ar putea astfel sa creasca cu 1-2%, a declarat vineri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Niculae Havrilet.

"Legislatia spune ca orice cost se regaseste pretul final", a afirmat Havrilet.

El a adaugat ca inca nu poate fi estimat impactul in facturi al acestei taxe, pentru ca nicio companie nu a transmis ANRE cereri de recunoastere in tarife a taxei.

Totusi, recunoasterea in facturi va fi facuta ori la 1 iulie, ori la 1 ianuarie 2015 si va afecta doar pretul reglementat al energiei, a precizat Havrilet, citat de Mediafax.

Borza: Producatorii de energie nu vor putea suporta taxa pe stalp (Articol initial)

31 mai 2014, ora 11:36 
borza.jpg
Producatorii de energie nu vor putea suporta taxa pe stalp, care este "nesustenabila si impovaratoare", a declarat avocatul Remus Borza, seful firmei Euro Insol, care administreaza Hidroelectrica in perioada insolventei.

"Taxa pe stalp nu este sustenabila si este impovaratoare, erodeaza profitabilitatea Hidroelectrica. Performanta financiata din 2013 nu se poate repeta in 2014. Taxa pe stalp este aberanta din perspectiva incidentei asupra unor constructii, de exemplu tunele sapate in inima muntelui sau a unor utilaje instalate pe fundul lacurilor de acumulare. Si taxa pe apa uzinata este apocaliptica, parca ar fi sfintita din raul Iordan", a spus Borza.

Avocatul Gabriel Biris declara zilele trecute ca taxa pe stalp este cel mai anti-economic si anti-national impozit din ultimii zece ani, iar nicio tara "sanatoasa la cap" nu trebuie sa permita impozitarea investitiilor, masura care descurajeaza si alunga investitorii.

In opinia sa, cele mai afectate domenii de aceasta taxa sunt energia, agricultura si logistica, iar parcurile industriale sunt victime colaterale.Ministerul Finantelor a inregistrat luni din declaratiile companilor care trebuie sa plateasca taxa pe constuctii speciale suma de un miliard de lei, mai mult decat dublu fata de estimarile inscrise in bugetul pe acest an, a declarat marti secretarul de stat in MFP Dan Manolescu, potrivit Mediafax.

Citeste si: "Premierul Robin Hood": Taxa pe stalp va permite reducerea CAS
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 20:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter