- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

TCE Post, amendata cu 10.000 lei pentru incalcarea drepturilor exclusive ale Postei Romane

30 Mar, 14:35 • Redactia DailyBusiness
ANCOM a amendat compania TCE Post, detinuta de omul de afaceri Octavian Radu, cu 10.000 lei pentru ca a prestat servicii postale la nivel national, avand ca obiect trimiteri de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0-50 grame, percepand pentru trimiterile expediate in aceasta categorie un tarif mai mic de 2 lei pe trimitere.
TCE Post, amendata cu 10.000 lei pentru incalcarea drepturilor exclusive ale Postei Romane

Compania a incalcat astfel dreptul rezervat exclusiv Companiei Nationale Posta Romana S.A. (CNPR) ca furnizor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale pe teritoriul Romaniei, se arata in comunicatul transmis miercuri de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Compania TCE a fost supusa controlului ca urmare a unei sesizari facute de CNPR.

In vederea asigurarii dreptului utilizatorilor de acces la serviciul universal, CNPR beneficiaza printre altele si de dreptul exclusiv de a presta, pana la data de 31 decembrie 2012, servicii postale avand ca obiect trimiteri de corespondenta, indiferent daca livrarea acestora este accelerata sau nu, a caror greutate este mai mica de 50 g si al caror tarif este mai mic de 2 lei, constand in colectarea, sortarea, transportul si livrarea trimiterilor de corespondenta interne si distribuirea trimiterilor de corespondenta expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia.

CNPR a dobandit acest drept exclusiv la data de 26 aprilie 2009 in urma unei proceduri de desemnare a furnizorului de serviciu universal lansate de catre ANCOM, la care au participat CNPR si compania Posta Atlassib Curier Rapid.

Criteriile avute in vedere in momentul desemnarii au vizat gradul de acoperire a teritoriului national garantat de solicitanti, inclusiv densitatea punctelor de acces si de contact ale retelelor postale operate de acestia sau de alti furnizori de servicii postale cu care solicitantii au incheiat contracte in acest scop; experienta anterioara in furnizarea serviciilor postale incluse in sfera serviciului universal pentru care s-a solicitat desemnarea sau a altor servicii postale; capacitatea tehnica, economica si financiara a solicitantilor.

De asemenea, s-a tinut cont si de capacitatea de a asigura un nivel uniform al tarifelor pentru serviciile din sfera serviciului universal pe intreg teritoriul tarii precum si costul net asociat furnizarii serviciilor postale din sfera serviciului universal pentru care se solicita desemnarea.