COMPANII

Vanzarea anului. Ce se intampla daca magazinele Real devin Auchan

27 noiembrie 2012, ora 06:29 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
hipermarket_mare.jpg
Anuntata vanzare de catre grupul german Metro a magazinelor Real, catre retailerul francez Auchan, s-ar putea concretiza in cateva zile. Tranzactia va conduce inevitabil la inchiderea unor magazine pe piata locala, spun specialistii.
"Real a investit enorm in Romania. Era normal ca, in timp de criza, sa nu reuseasca sa isi amotizeze investitiile, dar ceea a determinat decizia de vanzare de pe piata locala, de care se vorbeste de ceva vreme, este si un rezultat al strategiei slabe din ultimul timp si, bineinteles, a situatiei la nivel de grup", a spus pentru EVZáun consultant in fuziuni.

"Cea mai mare parte din reteaua Real include orase in care si Auchan are magazine, respectiv Bucuresti, Craiova, Constanta, Cluj, Timisoara, Targu-Mures si Pitesti. Ne putem astepta ca unele hipermarketuri Real sa dispara", spune acesta.

äCred ca va fi vorba de doua-trei magazine inchiseö, spune specialistul. Impactul social ar fi destul de puternic. Circa 800 de persoane ar putea ramane fara loc de munca, luand in calcul ca acum Real are o medie de 250 de angajati in magazine. Chiar daca pentru economie per ansamblu trei hipermarketuri nu inseamna mult, influenta la nivelul oraselor implicate va fi mare.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter