- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Vladescu este de acord cu platile compensatorii, ca protectie la schimbarile pe criterii politice

11 Feb, 14:26 • Redactia DailyBusiness
Managerii din sectorul public si din companiile de stat nu ar trebui, in principu, sa beneficieze de plati compensatorii decat ca o protectie fata de schimbarea din functie, odata cu instalarea unei noi puteri politice, considera Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice.
Vladescu este de acord cu platile compensatorii, ca protectie la schimbarile pe criterii politice

„Nu cred ca (managerii din sectorul public – n.r) ar trebui sa aiba plati compensatorii, dar nici ca aceste conduceri sa fie schimbate la fiecare schimbare politica. Daca sunt introduse ca o masura de protectie, atunci sustin si compensatoriile”, a spus Vladescu, intrebat despre salarile si platile compensatorii ale conducatorilor companiilor de stat, relateaza Mediafax.

Intrebat de salariile de la Fondul Proprietatea si EximBank, Vladescu a tinut sa precizeze ca banca nu este in subordinea Ministerului Finantelor. Pe de alta parte, Vladescu nu s-a aratat de acord ca salariile managerilor din sectorul de stat sa nu fie publice.

„Din punctul meu de vedere, nu exista salariu confidential in sistemul public”, a precizat Vladescu.

Daniela Lulache, fostul director general al Fondului Proprietatea (FP), a incasat anul trecut 1,86 milioane lei (441.000 de euro) de la Fond, banii reprezentand indemnizatii de conducere, bonus de performanta si compensatii, potrivit declaratiei de avere publicate pe site-ul FP.

Ea a fost revocata din functie de Consiliul de Supraveghere al FP in luna decembrie, in locul sau fiind numit Ionut Popescu, consilier pe probleme economice al premierului Emil Boc.

In urma informatiilor aparute in presa pe marginea compensatiilor primite de predecesoarea sa, noul director general al FP a anuntat ca va solicita ca remuneratia lui sa fie limitata la nivelul celei primite de un secretar de stat, respectiv cel mult 4.800 lei pe luna.

Odata cu Lulache au fost revocati si directorul economic Mihai Darie si cel juridic Laura Constantin. Darie a incasat anul trecut de la FP 1,12 milioane lei (264.000 de euro), iar Constantin a primit cu putin peste un milion de lei (238.000 de euro), banii reprezentand indemnizatii pentru anul trecut, bonusuri pentru anii 2008 si 2009, si alte drepturi conform contractului de administrare legate de incetarea contractului inainte de termen.