COMPANII

Zentiva investeste 9 mil. euro in cresterea productiei

06 noiembrie 2012, ora 22:15, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Margareta-Tanase-Zentiva.jpg
Fabrica Zentiva Bucuresti produce anual 48 de milioane de cutii de medicamente. Compania, parte a Grupului Sanofi, isi propune sa creasca productia cu 50% in urmatorii cinci ani, investind aproximativ 9 milioane euro in unitatea industriala.

Exporturile reprezinta in momentul de fata peste 10% din productia locala in termeni de valoare si 8% in termeni de volum. Compania exporta 19 produse in 62 de SKU-uri (forme de prezentare) pe 13 piete europene, printre care Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Portugalia. In urmatorii 5 ani, volumul exporturilor va creste pana la 50% din productia locala.

äContributia productiei locale la cifra de afaceri totala a Sanofi Romania este de aproximativ doua treimi in termeni de volume si un sfert in termeni de valoare. Intentionam sa consolidam pozitia fabricii Zentiva atat pe piata locala, cat si in cadrul platformei industriale internationale a Sanofiö, a declarat Margareta Tanase (foto), director operatiuni industriale Zentiva Romania, o companie Sanofi.

Sanofi Romania este liderul pietei farmaceutice locale, cu o cota de piata de 8,4% in valoare si 13,3% in volume (sursa: PHR Cegedim MAT Septembrie 2012, pret consumator & unitati comerciale). Comparativ cu 2011, vanzarile companiei au crescut anul acesta cu peste 5%, o rata de crestere pe care compania intentioneaza sa o mentina si in 2013.Sanofi Romania comercializeaza in prezent un portofoliu complex de peste 400 de produse. Pentru 2013, compania intentioneaza sa isi extinda portofoliul si sa lanseze aproximativ 20 de produse noi.

Fabrica Zentiva Romania a inaugurat anul acesta o noua sectie de productie medicamente pe baza de peleti (pentru produse precum omeprazol, tamsulosin), o tehnologie de fabricatie de ultima generatie, unica pe piata locala, dar si un nou laborator, care serveste drept Centru European al Sanofi pentru Controlul si Eliberarea produselor betalactamice fabricate in afara UE.

Zentiva este parte a grupului francez Sanofi incepand cu luna martie 2009. Fabrica Zentiva Romania sarbatoreste in acest an 50 de ani de activitate.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 18:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter