- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

44 de zile de mandat îi vor aduce lui Liz Truss 115.000 de lire anual! Fostul premier ia pensie „specială” pentru tot restul vieții

21 Oct, 17:58 • Cornel Ghimeșan
Liz Truss naște scandal după scandal în Marea Britanie. După demisia care a afundat țara într-o criză și mai mare, acum discuțiile se învârt în jurul „pensiei speciale” pa care aceasta ar urma să o primească în urma celui mai scurt mandat din istoria Angliei, de doar 44 de zile.
44 de zile de mandat îi vor aduce lui Liz Truss 115.000 de lire anual! Fostul premier ia pensie specială pentru tot restul vieții

Fostiul premier, Liz Truss este încă în centrul atenției, pe de-o parte pentru demisia care aruncă țara într-o criză majoră și pe de altă parte, pentru faptul că ar urma să primească o indemnizație de 115.000 de lire pe an. Liz Truss se confruntă cu apeluri de a refuza „pensia specială” la care va avea dreptul ca viitor fost prim-ministru al Marii Britanii, transmite dpa. Liberal-democrații sunt de părere că britanicii vor fi lăsați cu un „gust amar” dacă Liz Truss va revendica indemnizația după scurtul și tumultuosul său mandat în Downing Street.

Citește și: Incredibil. Cum a reușit un român să câștige un apartament de 300.000 de lire sterline

Acest tip de indemnizație a fost introdus în 1991 după demisia lui Margaret Thatcher, pentru a-i sprijini pe foștii prim-miniștri în îndatoririle lor publice după plecarea din funcție, scrie Agerpres.
Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a Partidului Liberal Democrat, Christine Jardine, a declarat că ar fi „de neconceput” ca Liz Truss să primească această sumă după un mandat atât de scurt.

Liz Truss fără mandat, dar cu banii în buzunar

44 de zile de mandat îi vor aduce lui Liz Truss 115.000 de lire anual! Fostul premier ia pensie "specială" pentru tot restul vieții
44 de zile de mandat îi vor aduce lui Liz Truss 115.000 de lire anual! Fostul premier ia pensie „specială” pentru tot restul vieții

„Liz Truss va rămâne pentru totdeauna ca premierul de 50 de zile. Nu ar trebui în niciun caz să i se permită să primească aceeași sumă de 115.000 de lire ca indemnizație pe viață ca și predecesorii ei recenți, care au servit toți în funcție mult peste doi ani”, a spus ea.

Liberal democrata britanică a subliniat faptul că situația care a rămas în Marea Britanie este una dezastruoasă și ar fi inimaginabil ca Truss să plece și cu o recompensă după cele 44 de zile de mandat.

„Pentru ca lucrurile să fie și mai rele, moștenirea lui Truss este un dezastru economic, pentru care conservatorii îi pun pe contribuabili să plătească factura. Ar fi de conceput ca Truss să dispară spre asfințit cu o recompensă potențială de șase cifre, în timp ce lasă publicul britanic în suferință”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Marea Britanie înregistrează cea mai mare rată a inflației din ultimii 40 de ani, iar democrați liberalii sunt de părere că acesta este efectul managementului economic problematic al conservatorilor.

„Această potențială uriașă plată va lăsa un gust amar milioanelor de oameni care se luptă cu facturile explozive și ratele usturătoare la credite mulțumită managementul economic defectuos al conservatorilor”, a mai spus liberal-democrata britanică.

Citește și: PSD vrea ca USR să iasă din grupul Renew Europe: ”Ar trebui să-i fie ruşine că se află într-o familie politică europeană cu partide care îşi bat joc de demnitatea românilor”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult