- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

A găsit o comoară de milioane de dolari în pământ, în timp ce săpa porumbul. Ce se întâmplă cu averea

15 Jul, 21:01 • Cornel Ghimeșan
Un bărbat din Kentucky, SUA, s-a apucat să sape porumbul și a descoperit o comoară de milioane de dolari. Bărbatul a intrat astfel în posesia a 700 de monede de aur și argint din perioada Războiului Civil, pe care le-a găsit în pământ.
A găsit o comoară de milioane de dolari în pământ, în timp ce săpa porumbul. Ce se întâmplă cu averea

A găsit o comoară de milioane de dolari în pământ. Specialiștii l-au numit „Marele tezaur din Kentucky”. Sutele de monede din aur și argint datează din 1840 și 1863. „Este cea mai mare nebunie: toate sunt monede de 1 dolar, de 20 de dolari, de 10 dolari, din aur”, a spus bărbatul care a găsit comoara într-un scurt clip video.

Un bărbat a găsit o comoară de milioane de dolari în pământ

Numismatic Guaranty Co. (NGC) a confirmat autenticitatea monedelor, iar GovMint le-a scos la vânzare. 95% din tezaur constă în dolari din aur, printre care 20 de monede Liberty sunt de 10 dolari și opt monede Liberty sunt de 20 de dolari, toate fiind extrem de rare și valoroase. Două dintre monede se pot vinde la licitație cu o sumă uriașă formată din șase cifre.

Citește și Prețurile vor exploda! Exporturile de orez vor fi interzise de un mare producător. Care este motivul

Moneda Liberty de 20 de dolari a circulat între 1850 și 1907, a fost bătută de Trezorerie, după ce s-a descoperit aur în California. Monedele Liberty de 20 de dolari din acest tezaur sunt și mai rare, deoarece nu includ „In God We Trust”, formulă care a fost adăugată din 1866, după sfârșitul Războiului Civil.

Dincolo de faptul că valoarea lor e uriașă, monedele sunt importante din punct de vedere istoric. Pe vremea Războiului Civil, Kentucky a fost la granița statelor Uniunii (Nord) și a statelor Confederate (Sud). Apoi, în 1861, statul și-a declarat neutralitatea în război, însă în mare parte a fost sub controlul Uniunii în 1862.

Citește și Țara în care prețul roșiilor a explodat. Este de necrezut ce sumă trebuie să scoată oamenii din buzunare pentru un kilogram

Specialiștii sunt de părere că monedele ar putea să fie un rezultat al conflictului a avut loc în Kentucky la vremea respectivă. Mulți locuitori cu situație financiară bună de la acea vreme și-au îngropat sume colosale de bani pentru ca averile să nu le fie confiscate de Confederație. James Langstaff a lăsat în urmă și o scrisoare în care preciza că a îngropat 20.000 de dolari în monede pe proprietatea ei din Paducah. Soldații confederați care se aflau în carantină din cauza rujeolei și-au însușit averile.

„Monedele descoperite în pământ sunt remarcabil de bine conservate, au luciu și o stare rar întlnită la monedele de acest fel”, a declarat Andy Salzberg, vicepreședinte executiv al Certified Collectibles Group, din care face parte NGC.

Nu e prima dată când se întâmplă să fie găsite monede valoroase pe o proprietate privată. Un bărbat din California a găsit, luna trecută, un milion de monede în subsolul casei moștenite de la socrul ei. Un cuplu din Marea Britanie a găsit, în urmă cu câțiva ani, a găsit 800.000 de dolari în monede rare sub podeaua din bucătărie.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult