- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cancelarul austriac, criticat dur de presa austriacă, din cauza refuzului oferit României în procesul de aderare la Schengen

26 Dec, 10:37 • Bumbeneci Diana
Karl Nehammer a fost dur criticat de propria presă austriacă. Principalul motiv pentru care acesta a primit acuze dure este refuzarea României de a intra în Schengen.
Cancelarul austriac, criticat dur de presa austriacă, din cauza refuzului oferit României în procesul de aderare la Schengen

Schengen este subiectul controversat ce încă mai creează dispute în spațiul european. Karl Nehammer a fost atacat dur, după ce a susținut că România nu merită aderarea, deoarece ilegalitățile sunt prea mari la noi în țară. Ei bine, se pare că lucrurile nu stau chiar așa.

Cancelarul austriac, criticat după refuzul aderării României la Schengen

Afacerea cu traficanți de persoane este în floare în Serbia și Ungaria. Sunt informații scoase la iveală de presa de la Viena, care îl atacă dur pe cancelarul austriac Karl Nehammer, cel care ne-a refuzat intrarea în Schengen, anunță știripesurse.

Cancelarul austriac Karl Nehammer, cel care a refuzat intrarea României în Schengen
Cancelarul austriac Karl Nehammer, cel care a refuzat intrarea României în Schengen

Citește și: Cancelarul austriac, Karl Nehammer dă vestea zilei despre aderarea României la Schengen! „Poziția Austriei este că trebuie să sprijinim Bulgaria și România”

Una dintre principalele publicații austriece scrie că minorii neînsoțiți suferă cel mai mult de brutalitatea traficanților și a poliției de frontieră. Se pare că cei mai mulți copii provin din Siria, nu au acte și nici aparținători și stau în centrele de refugiați, până când sunt luați de traficanții de persoane care, mai târziu, îi ucid sau îi utilizează în interese proprii.

În acest context, Agenția Uniunii Europene pentru protecția frontierelor, Frontex, a raportat cele mai mari aglomerații în anii 2015 și 2016. Mai bine de 50% din peste 300.000 de imigranți au venit pe ruta balcanică, iar în Serbia, tranzitul a crescut cu peste 100%. De acolo trec prin Ungaria și își fac loc către Austria, Germania și țările nordice.

Ai mai putea citi: România ar putea fi votată separat de Bulgaria, în viitoarea ședință dedicată aderării la Schengen. Ciucă: „Vom continua toate demersurile”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult