- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elizaveta, fiica lui Peskov, s-a îmbogățit după un an de război. Cum a încasat venituri de peste 70 de ori mai mari

01 Apr, 21:26 • Toma Anca
Elizaveta, fiica lui Peskov, s-a îmbogățit după un an de război. Firma Centrum Moscova, la care Elisaveta Peskova este acționară, a avut un an excelent de la declanșarea invaziei în Ucrainei. Potrivit publicației Verstka, compania a realizat venituri de peste 70 de ori mai mari decât în anul precedent, principalii săi clienți fiind autorități guvernamentale.
Elizaveta, fiica lui Peskov, s-a îmbogățit după un an de război. Cum a încasat venituri de peste 70 de ori mai mari

Elizaveta, fiica lui Peskov, s-a îmbogățit după un an de război. Centrum Moscova a avut venituri de 137 de milioane de ruble (echivalent a 1,6 milioane de euro) în 2022, potrivit datelor financiare ale firmei, consultate de Verstka.

Veniturile realizate în anul în care economia Rusiei a fost puternic afectată de sancțiunile occidentale, impuse ca urmare a invadării Ucrainei, sunt de 72 de ori mai mari decât cele din 2021, când firma a încasat 1,9 milioane de ruble (aproape 23.000 de euro). De asemenea, profitul companiei în 2022 a fost de 24 de milioane de ruble (288.000 de euro).

Cifrele arată o creștere spectaculoasă, având în vedere că în anii precedenți firma realiza venituri de câteva mii de euro înregistra pierderi sau cel mult profit zero. Obiectul de activitate al firmei este designul și realizarea de expoziții și spații expoziționale.

Principalii clienți de anul trecut ai Elisavetei Peskova au fost Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia, Ministerul Agriculturii, Guvernul Rusiei, Agenția pentru Pescuit și alte agenții guvernamentale. Elisaveta Peskova deține 30% din companie, în timp ce restul de 70% este deținut de un anume Evgheni Litvinov, care este și directorul executiv al firmei.

Citește și: Apple are interzis în Rusia! Vladimir Putin a luat decizia radicală

Elizaveta, fiica lui Peskov, s-a îmbogățit după un an de război

Potrivit imaginilor postate pe rețelele sociale, Elizaveta duce o viaţă de lux, petrecută între iahturi, călătorii și hoteluri luxoase. Pe lângă pasiunea pentru modă, blondina nu ezită să arate faptul că adoră arme albe şi cele de foc, afișând cu mândrie videoclipuri în care trage cu pistolul sau aruncă cuţite.

Elizaveta Peskov are studii la Paris, adică în Occidentul hulit de tatăl său, iar la început a avut chiar o pornire anti-război, ulterior reprimată: „Nu am cu nimic de-a face cu invazia rusă a Ucrainei. Sunt supărată pentru că vreau să călătoresc”.

Fiica purtătorului de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a efectuat un stagiu la Parlamentul European (PE), în 2019, sub îndrumarea lui Aymeric Chauprade, un fost consilier pe probleme de Afaceri Internaţionale al lui Marine Le Pen.

Aymeric Chauprade a declarat la vremea respectivă pentru AFP că Elizaveta Peskova şi-a început stagiul în noiembrie 2018 şi că acesta continuă până la sfârşitul lui aprilie 2019, când se încheie activitatea parlamentară.